1 av 6
2 av 6
Kalle Svensson, hemma i Huskvarna och packar inför nästa äventyr... (Foto:Karin Selldén)
3 av 6
Sopbil på väg i vetlanda kommun (Foto:Kjell Ahlkvist)
4 av 6
Renhållningsarbetaren Kjell Samuelsson och projektledaren för ”Sortera i färger”, Anna Sjögren, vid Vetlanda Energi och Teknik AB
5 av 6
6 av 6
Irena Hanzek, rektor på Stadsgårdsskolan och Tesfay Haregot, ordförande i paraplyorganisationen Råslättsrådet.

Lasso måndag 26/6

Kalle Svensson hemma igen efter VM-äventyret
Kalle Svensson är hemma från Tyskland igen, där han suttit på första parkett, iklädd landslagströja, och tittat på Fotbolls-VM.

Nu är han i Huskvarna och packar om, för redan om ett par dagar ska han flytta till Glasgow till sin nya klubb.

Frikyrkliga ungdomar som väntar med sex får problem
Frikyrkliga ungdomar kan få problem när de väntar med sex tills de gifter sig. Kraven är så höga på dem att de kan drabbas av både ångest och depression.

Det säger Anette Magnussson som är kurator på Ungdomsmottagningen i Jönköping. Hon möter många av ungdomarna som ”fuskat”.

Överfulla soptunnor töms inte i Vetlanda
I Vetlanda har renhållningsarbetarna problem med överfulla soptunnor. Om tunnan är överfull, töms den inte när sopbilen kommer. Renhållningsarbetare Kjell Samuelsson kör idag sin runda i ett villaområde i Bäckseda.


Lägst valdeltagande i valdistrik Ljungarum 3
Valdeltagandet är olika på olika ställen.

Under hela veckan får du följa med till det ställe i länet där valdeltagandet är sämst - valdistriktet ”Ljungarum 3” på Råslätt i Jönköping. Ingen har undersökt varför valdeltagandet är så lågt på Råslätt.

Vid förra valet röstade bara sex av tio personer.Men funderingarna kring varför invånarna låter bli att gå till vallokalen är många.Rektorn på Stadsgårdsskolan på Råslätt, Irena Hanzek, har sin teori.

Maud, c, lovar att sänka ungdomsarbetslösheten
I vår serie om ”Sveriges politiska partier” intervjuas samtliga partiledar. Alla avger också ett vallöfte till P4-lyssnarna. Idag är det centerledaren Maud Olofssons tur.

Men först ska vi få veta vad folk i allmänhet tycker att Centerpartiet står för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".