1 av 3
2 av 3
Valdistrikt Ljungarum 3, Råslätt (Foto:Jessica Sonelius)
3 av 3
Fr v: Ludwig Rydin, Anton Lundström, Johan Nilsson, Moa Liljemark, Ella Gustafsson, Totte Axelsson. De har sällskap av (sittande) Emily Brown och Pontus Svensson som gestaltar Per & Kersti som sommarjobb. (Foto: Karin Malmsten)

Lasso tisdag 27/6

Yngve - en av alla ”soffliggare” på Råslätt
I Lassos serie ”Valdistrikt Ljungarum 3”, det valdistrikt i länet där valdeltagandet var lägst vid förra valet, träffar vi idag en av alla ”soffliggare”.
Yngve Svensson på Råslätt en av alla som inte röstade alls för fyra år sedan.

Sommarjobbar som ”Per och Kersti”
I Värnamo finns det lite annorlunda kommunala sommarjobb.
Där ska två ungdomar knalla runt på gator och torg och hjälpa turister, utklädda som Per och Kersti.
Några andra gymnasieungdomar har fått sommarjobb som gatuband.
Maria Leifland är centerpartistiskt kommunalråd:

Sexlivet kan ger ångest om man håller på sig för länge
I Lasso igår varnade Ungdomsmottagningen för att frikyrkliga ungdomar kan få problem när dom väntar med sex till de gifter sig.
De kan drabbas av ångest och depression för att kraven är så höga på dem, eller för att de har ”fuskat”. Även efter bröllopet kan de få problem med sexlivet, för att de väntat för länge.
I Pingstkyrkan i Jönköping är man väl medveten om problemet med ungdomar som mår dåligt för att de inte får ha sex innan de gifter sig, men ändå är Pelle Hörnmark, pastor och föreståndare för Pingstkyrkan i Jönköping, beredd att ändra sin syn på sex före äktenskapet.

”Filmpirater” går faktiskt mer på bio än andra
Biobesökandet minskat under de senaste åren.
Filmindustrin lägger skulden på fildelarna och nedladdningssajterna, men nu kommer en ny forskarrapport, som Rudolf Antoni gjort, som säger att de som laddar ner filmer från nätet går oftare på bio än andra!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".