1 av 7
2 av 7
Ali Abdulal (Foto: Jessica Sonelius)
3 av 7
Ali Abdulal, till vänster, diskuterar politik med sina vänner (Foto:Jessica Sonelius)
4 av 7
(Foto: Ulrica Winberg-Jonsson)
5 av 7
(Foto: Ulrica Winberg-Jonsson)
6 av 7
Cheryl Tweedy, Englandsspelaren Ashley Coles flickvän och Victoria Beckham, David Beckhams fru under Englands match mot Ecuador.
7 av 7
Utredningssekreterare Gunnar Carlsson och enhetschef Eja Nilsson på värnamo kommuns personalavdelning Foto:Karin Malmsten

Lasso onsdag 28/6

500 jolleseglare gör upp på Vättern

I Domsand, mellan Jönköping och Habo pågår nu JSM i jolle i det tiogradiga vattnet. Det är nästan femhundra ungdomar mellan 9-18 som prövar seglarlyckan ute på Vättern.

Men Viktoria Plate är uppe på land, fast det är inte väder och vind som är hennes problem...

Miljöministern vill städa upp

Skräp överallt i naturen upprör! Till och med på ministernivå. Miljöminister Lena Sommestad kräver nu förbättring av förpackningsindustrin.

Imorgon ska hon kalla in förpackningsproducenterna till ett möte.


Ali Abulal engagerar sig politiskt, trots allt

I Lassos serie ”Valdistrikt Ljungarum 3, Råslätt” följer vi det valdistrikt som hade lägst deltagande vid förra valet. Och i dag möter vi en man som kom till Sverige från sitt födelseland Irak för 17 år sen. Men trots att tiden har gått och han har bildat familj nu, känner han sig inte riktigt hemma här.

Möt Kärrhöksgatans ende representant i kommundelsrådet - Ali Abdulal.

Eva från Jönköping blir historisk på sim-EM

För första gången ställer Sverige upp med en simmare i öppet vatten på ett stort mästerskap.

Det är Eva Berglund från Jönköping som blir den historiska simmaren när EM avgörs i Ungern i slutet av juli.

Wags” synas hårt i brittisk media

I brittisk media har man inte bara koll på fotbollsspelarna i VM, man vet också allt om deras fruar och flickvänner! Så kallade ”Wags” (Wives and girlfriends).

Christian Wulff, Lassos korre i london, har läst allt om gucci-skor och bantningskurer bland dessa fotbollsänkor.

Johanna Thydell kritikerrosas igen

”Det fattas en tärning” heter Värnamobördiga Johanna Thydells nya bok. Den förra , debutboken ”I taket lyser stjärnorna”, blev en jättesuccé, och Johanna belönades bland annat med Augustpriset.

Efter det blev det tyst kring henne ett tag, hon fick skrivkramp, men nu kan hon njuta av fina recensioner för senaste alstret.

Ghananer men inte brasilianer...

Så här i VM-tider kan man fundera på varför en spelare från Brasilien är en brasse, och en spelare från Ghana en ghanan. Vem har bestämt att det ska heta så?

Åke Jonsson, språkvetare i Umeå, reder ut begreppen

Värnamo bäst i länet på jämställdhet

Enligt en ny undersökning är Värnamo en av de bästa kommunerna i landet när det gäller jämställdhet. Det är SCB som jämfört könsskillnader när det gäller bland annat arbete, utbildning och politisk representation.

Och Värnamo kommer på femte plats i landet, etta i länet. Något som utredningssekreterare Gunnar Carlsson och enhetschef Eja Nilsson på kommunen inte är förvånade över:

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".