1 av 4
2 av 4
Halla och hennes lillasyrra Hanna. (Foto: Jessica Sonelius)
3 av 4
Konstnären Carl Magnus vid nyinvigda Kopparkatedralen på Dr Lundskogs plats i värnamo, som invigdes fredag förmiddag. Foto: Karin Malmsten.)
4 av 4
En planerad skogsbrand skogsbrand mellan Pauliström och Mariannelund. (Foto: Ulrica Winberg-Jonsson)

Lasso fredag 30/6

Programmet sänds kl:15.03 - 16.45
(Därefter blir det fotbolls VM)

Valdistrikt 3 om unga väljare
Dans, målning och inte minst utbildning - det är tre saker som är viktiga i Halla El-Hajjs liv.
I vår serie Ljungarum 3 handlar det också om ungdomarna.
På Kärrhöksgatan på Råslätt bor 18-åriga Halla, som har så mycket runt sig att hon inte har tid att tänka på valet i höst.

Ungdomar gör musikal i Nässjö
Under den här veckan och nästa pågår ett musikalläger i nässjö.
17 ungdomar mellan tio och 15 år har anmält sig och när vi var där höll ett tiotal tjejer på att repetera inför den föreställning som ska bli resultatet av lägret.

 

Högt konstverk i Värnamo
På fredagen invigdes Värnamos senaste konstverk. Det heter Kopparkatedralen och är skapat av konstnären Carl Magnus från Lund. En fem meter hög, och ca 2m bred fyrkantig pelare i koppar, placerad mitt i centrum i en rondell i Värnamo.
Erfarenheten säger att det ofta blir stora diskussioner om den offentliga konsten i Värnamo. Och när kulturnämndens ordförande Raymond Pettersson invigt det nya konstverket kunde vi konstadera att åsikterna var blandade.

Brand för naturens bästa
Sen på eftermiddagen startade en skogsbrand mellan Pauliström och Mariannelund, och det skedde inte av misstag. Det är i naturreservatet Drags udde som ett stort område ska brännas ner för att man på så sätt ska få fram blommor, växter och insekter som bara kan utvecklas i skogsmark med bränt virke.
Vi träffade Mikael Frisk från länsstyrelsen strax innan skogen tändes på. Han erkänner att han är nybörjare på anlagda bränder, men är säker på att det kommer att bli bra.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".