1 av 6
2 av 6
Midnattssolrallyt
3 av 6
Nicolina Hübert och Anna Sörensson, Foto:Gunnar Sandborg
4 av 6
5 av 6
Olagligt uppsatta skyltar vid rv 40. Foto Johan Wiberg
6 av 6
Skadeexpert Hans Samuelsson, Foto Magnus Nilsson

Lasso fredag 7/7

 

Reklam i Göteborgsbacken

I Lasso hörde I vi om skyltarna i Göteborgsbacken, riksväg 40 i Jönköping som hälsar välkommen till Göteborg! Det är SJ som ligger bakom reklamen, men skyltarna är olagligt uppsatta, säger Karin Isaksson på länsstyrelsen

Hur får man svalka i sommarhettan?

I Lasso tog vi en titt på vilka tekniska lösningar det finns för att hålla sig sval i sommarvärmen. Det handlar bland annat om portabla klimatanläggningar berättade Mattias André som jobbar på ett av Jönköpings byggvaruhus: 

Skador och sjukdomar på träd

Askskottsjukan, almsjukan, hornrostsvamp på enar och rönn, vi hör mycket om olika skador och sjukdomar på träd just nu. Hans Samuelsson som är skadeexpert på Skogsstyrelsen i Jönköping gästade Lasso och berättade mer:

  

 

Midnattssolsrally

Förra veckan drog Midnattssolsrallyt genom Sverige. En av dem som deltog var Anna Sörensson från Landsbro. Tillsammans med föraren Nicolina Hübert körde de sin Saab-96 från 1960 över 200 mil, en förberedelse för kommande tävling i Mexico i höst, La Carrera Panamerica.

VM Final

På söndag är det VM-final i fotboll. Lasso tog tempen på fotbollsfebern på stan i Jönköping


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".