1 av 3
2 av 3
Madelene Johnsson Foto:Jessica Sonelius
3 av 3
Balvantrai Chouhan

Lasso onsdag 12/7

Politikernas ”look” - hur viktig är den?  

Det är knappt två månader kvar till valet och de flesta politiker laddar väl för att locka så många väljare som möjligt. Men förutom att slipa argumenten för sin politik borde dom väl putsa på sitt yttre också... eller?

Hör Madelene Johnsson, projektledare på kommunikationsbyrån Frank i Jönköping, berätta vad politikerna borde tänka på när de klär sig. Och hör också några av länets framträdande politiker berätta om hur mycket de bryr sig om utseendet.

Diesel lockar ut tjuvar på landet  

Det har blivit tuffare att bo på landet eftersom stölderna har ökat väsentligt under de senaste åren.

Förutom motorsågar och röjsågar är det framförallt hårdvaluta i form av fyrhjulingar och diesel som tjuvarna gärna vill lägga vantarna på. Vad betyder det här egentligen för de som bor på landsbygden och som är beroende av sina maskiner?

Landsbygdskultur kan orsaka olyckor med traktorer

I går inträffade det igen. Ännu ett barn skadades av en traktor. Och på Arbetsmiljöverket ser man allvarligt på händelsen som bara är en i raden av olyckor med traktorer inblandade. En orsak till de många olyckorna är, enligt Arbetsmiljöverket, att barn på landet oftare är hemma än i barnomsorgen. En annan att kulturen vad gäller bilbälten och barnstolar i bilar inte har nått traktorer och andra tunga fordon.

Hör Dag Bjurqvist, inspektör på Arbetsmiljöverket.


Balvantrais systrar överlevde attentaten i Bombay

På onsdagseftermiddagen hade detr gått drygt ett dygn sedan sprängattentaten i indiska Bombay. De senaste siffrorna talade då om att 190 personer hade dödats och 700 skadats.

Lasso har talat med Balvantrai Chouhan, som är ordförande i Indiska föreningen i Jönköping och som har två systrar i Bombay. Och han berättade hur han fick reda på att jättestaden Bombay utsatts för bombattentat mitt i rusningstrafiken i går.


Och då och då rapporteras det om oroligheter från Indien. Och framförallt handlar det då om konflikter mellan hinduer och muslimer. Vad som ligger bakom gårdagens bomexplosioner i Bombay vet man inte än, men på onsdagen fönekade Lashkar-e-Taiba, den organiastion som bekämpar det indiska styret i Kashmir, att det var den som är skyldig.

Hör vad Roland Oscarsson, missionssekreterare på Svenska Alliansmissionen, som driver missionsarbete i Indien tänker om det som hänt i Indien.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".