Lasso torsdag 20/7

Ungdomsledare i fokus i Washington

Silvia Kakembo har precis kommit hem från en två veckors lång vistelse i USA. På schemat stod kurser i ledarskap för ungdomar. Och tillbaka i Jönköping går snart flyttlasset till Göteborg, där hon fått jobb som elevrådsutvecklare.

Frida rapporterar från Gothia cup

Gothia cup är årets höjdpunkt för många unga fotbollsutövare. Många killar och tjejer har drömmar om karriärer som Henrik Larssons eller Hanna Ljungbergs. Och nu har Lassos korre-lag i Gothia cup sparkat sig igenom hela fyra dagar av världens största fotbollsturnering som just nu pågår i Göteborg.

Frida Bäckman rapporterar direkt.


Flugor invaderade Näverbyns äldreboende

Flyg fula fluga flyg... Idag fick Anticimex bråda dagar när ett äldreboende i Stenberga fullkomligt invaderats av flugor. De gamla som bor på hemmet for illa av flugorna och naturligtvis innebär det också en hälsorisk att ha flugorna surrandes kring mat och intimhygien. Lasso pratade med boende på Näverbyns äldreboende och Raoul Eriksson från Anticimex.


Farmabus mot barnolyckor på landet

Den senaste veckan har olyckorna inom lantbruket där barn är inblandade debatterats flitigt. Ämnet hamnade på tapeten efter att en fyraårig pojke från Sävsjö trillat ur traktorn som hans pappa körde. Men det är inte första gången som något sånt här sker. Och frågan är varför olyckorna egentligen sker och vad ska man göra för att förhindra fler?

Nudist javisst, men var?


Om man bor i Jönköping och vill slänga kläderna på stranden för att ta ett dopp i bara mässingen, då får man problem. Men det där med att klä på sig eller klä av sig i sommarvärmen, det råder det skilda åsikter om.Vildsvinsjakten granskas

Det råder delade meningar om huruvida den ökade vildsvinsstammen är på gott eller ont. Djuren ställer till problem med uppbökade marker för jordbrukarna, andra tjänar pengar på dem i form av jakttillstånd och försäljning av kött.

Idag blev regeringen tvungen att ta ett beslut kring den ökade utbredningen av vildsvin.Myten om sommarens huggormsbett

Visst har man väl fått tips på de allra konstigaste huskurerna. Blött socker mot getingstick och presilja mot myggbett. Men det är inte bara stickande insekter man ska passa sig för, om man inte ser upp vart man sätter fötterna kan det gå ännu värre.