Lasso måndag 24/7

Livsverket Seghalla till salu

Black Jack, Torleifs, Wisex, Grönwalls, Barbados... Många är dansbanden som genom åren besökt Seghalla dans- och nöjesetablissemang som ligger i skogarna strax utanför Ohs vid Ruskens sydspets.

Seghalla är Sven Evert Gunnarssons livsverk och ögonsten, men nu har han bestämt sig för att sälja.

Baby ”sommar” boom - sanning eller myt?

Sommarmyterna har varit många i Lasso den senaste tiden. Idag hjälper barnmorskan Kerstin Christensen, som jobbar  på förlossningsavdelningen på länssjukhuset Ryhov i Jönköping, oss att reda ut en väl etablerad sommarmyt. Och just den här innefattar både heta känslor och blommande kärlek...

Moderaterna under Lassos lupp

Under sommaren granskar Lasso våra riksdagspartier i tur och ordning för att försöka reda ut begreppen inför valet i höst. Och i dagens program var det Moderaternas tur att hamna under luppen.

Vi hör moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt diskutera och statsvetaren Jenny Madestam kommentera.


Svenska Spel bemöter spelkritik

All in, full hand, att betta och att syna, det är termer som många är väl bekanta med. Att spela på nätet blir bara mer och mer populärt. Och medan siffror visar att spelindustrin tjänar storkovan, höjer kritiker sina röster om att spelandet, och då framförallt nätpokern,lockar många in i ett spelberoende.

Bönderna fasar för mer sol

Solen fortsätter skina med oförminskad hetta över sommar-Sverige. Lantbrukare Martin Hultman som driver Sickelösa gård minns inte när det var en sommar med så här mycket sol senast.

Kommer det inte regn, mycket regn och det snart, då räcker inte djurfodret till och det lär bli en både kostsam och möjligen tråkig historia om han tvingas till nödslakt.

Utlovad blåbärsfröjd kan torka bort

Den varma sommaren är nog många semesterfirare glada åt, och man brukar ju säga att ”det kan väl i alla fall regna på nätterna”, men den här sommaren verkar gå till historien vad gäller värme och torka.

Lasso pratade med Ola Langvall som är skogsforskare på SLU om blåbärsprognosen.