Lasso tisdag 25/7

Länsstyrelsen ute och provfiskar

Efter tio år är det nu dags igen, dags att kontrollera hur våra sjöar mår efter att de kalkats för att förhindra försurningen.

Länsstyrelsen är i veckan ute och provfiskar i ett antal sjöar för att se hur fiskarna mår och hur många de är.

Solen orsak till nysningar

Lasso har denna sommar satt sig bakom katedern för att berätta för våra lyssnare om vad som är sanning och vad som är myt.

Ett antal sommarmyter har dementerats den senaste tiden och i dagens Lasso ger vi oss på en av de lite mer ljudliga sommarmyterna.

Anna Jonsell hemma från Libanon

Stridigheterna pågår för fullt i Libanon och Israel och över en halv miljon människor har fått fly sina hem i de södra delarna av Libanon.

Röda Korsets Anna Jonsell från Jönköping är nyss hemkommen från Syrien där hon har varit en av de som hjälpt libanonsvenskarna att komma hem.

50-öringarna tar slut
Alla tycker vi nog att det är lite jobbigt när matkassen kostar något och femtio öre. För då vet vi att vi får ytterligare en liten femtioöring som det blir till att jaga i plånboken.

Och det verkar som om människor inte använder sina 50-öringar heller, för många affärer och även Riksbanken säger nu att det råder stor brist på den lilla pengen ute i handeln.

Trimmad moped - värt risken?

När man fyller femton får man enligt lagen köra moped, och det är det också många som gör. Framförallt EU-mopederna har blivit väldigt populära.

Men det ökade antalet EU-mopeder i trafiken innebär en förhöjd hastighet och polisen har problem med trimmade mopeder och förare som inte har tillräcklig kunskap om trafikreglerna.

Dags att köpa höstkläder

Hur inspirerad är man egentligen av att köpa höstkläder nu när sommaren och solen fortfarande ihärdigt gör så att våra kroppar svettas om dagarna?

Lasso gick ut på stan för att prata med några olika klädbutiker om höstkläderna, som redan hänger i rader i affärerna.