Lasso onsdag 26/7

Femman - ett klipp för Röda Korset

Just nu pågår en kampanj bland Jönköpings frisersalonger, en kampanj som kommer att ge vatten till Sudan.

Det är Röda Korset som uppmanat stans frisörer att ge en femma till förmån för Sudan för varje hårtvätt och klippning som de tar betalt för.

Lasso har besökt några frisersalonger som valt att vara med.

Irene Larsson jobbar på Röda Korset i Jönköping och hon berättar mer om kampanjen och om hur situationen och hjälpbehovet ser ut i Sudan nu.

Ägg ratas i sommarvärmen

På sommaren brukar diverse tidningar vara fyllda av recept på enkla sommarlätta rätter. Är så där riktigt varmt som det är i år så är det väl få som lagar lika avancerade rätter som man kanske gör när det blir svalare ute.

Det sägs att vi konsumenter använder och äter färre ägg på sommaren än under resten av året. Lasso frågade Eva Roos-Grefberg på Stjärnägg om det verkligen stämmer.

Udda kampanjer bland ungdomsförbunden
De flesta känner till att när det är valtider så tar de politiska partierna till en rad olika knep för att synas och höras inför sina presumtiva väljare. Och när sedvanliga valtal och valaffischer är det som dominerar bland moderpartierna, så tar de politiska ungdomsförbunden till helt nya och ganska udda knep i röstjakten. Ibland kan det till och med blir en riktig cirkus...

Habo växer så det knakar

Trenden vad gäller inflyttningen till Habo kommun har varit positiv länge. Hittills i år har det flyttat in 148 nya kommuninvånare och fler lär det komma. Det tror i alla fall Claes Näslund som är moderat kommunalråd i Habo kommun.


Jönköpings hemlösa blir fler

Trots att det är varmt och skönt ute och att man med lätthet vilken natt som helst hade kunnat sova under bar himmel, så är vi nog alla rätt så glada när vi får gå in och lägga oss i våra sängar på kvällarna.

Men alla är inte lika lyckligt lottade. Siffror från socialstyrelsen visar att de som är hemlösa i Jönköping blir allt fler. Lasso har pratat med Peter som är hemlös och uteliggare.