Lasso tisdag 1/8

Svartmunkar från Nässjö bejublade fotbollsspelare

Sedan några år tillbaka gör ett gäng svartmunkar från Nässjö ett bejublat framträdande varje år under Medeltidsveckan på Gotland.

Svartmunkarna från länet utmanar nämligen ett gäng gråmunkar från Stockholm i fotboll. Och det här evenemanget lockar mycket folk. Så har det varit nu några år, berättar Rickard Hjelm som är en av svartmunkarna från Nässjö.

Nyinryckta har anlänt till Eksjö Garnison

Igår kom 530 nyinryckta värnpliktiga till Eksjö Garnison. De var de första som rycker in enligt ett nytt utbildningssystem.

Ett kompani om fyrtio personer ägnade tisdagen åt fysiska test i gymnastiksalen. Lassos reporter Peder Losten kommer in vid armhävningen.

Hundratals lockas till bridgevecka

Gillar du att spela bridge? I så fall borde du ta dig till Elmia där det just nu pågår en bridgefestival med hundratals bridgespelare på plats.

Vid små bord sitter entusiaster och spelar koncentrerat hela veckan. Lasso besökte festivalen.

Länsbor känner inget förtroende för polisen

Förtroendet för polisen bland den svenska allmänheten kunde vara högre.

Mer än var tredje svensk har lågt förtroende för polisen, visar en ny undersökning som opionsinstitutet Opus gjort på uppdrag av TV4.

I Jönköpingsregionen är förtroendet för polisen än mindre. Nästan hälften, eller 44 procent, av de tillfrågade i vår region har litet förtroende för polisen.

Lasso bad reporter Helena Gustavsson att tala med några länsbor om hur de ser på polisen.

Långt i från alla ger polisen högst betyg. I Lasso:s enkät så var det flera som efterlyste fler synliga poliser. Kanske kan man tolka det som att fler vill ha fotpatrullerande poliser.

I Värnamo pågår ett sådant projekt sedan några år tillbaka.