Lasso onsdag 2/8

Staffan Hellstrand i Lasso

Han har blivit arresterad i östra Berlin och ville en gång i tiden bli rockjournalist. Dessutom har han en ny platta på gång, men först konsert i Gränna ikväll. Staffan Hellstrand gästar Lasso.

Lasso möter åskfotografen

Jan G Franzén i Tranås är förhäxad av åska och blixtar. Så fort det drar ihop sig till oväder rycker det i honom. Han MÅSTE helt enkelt ta sin filmkamera och ge sig ut och filma. Det är drömmen om den perfekta blixtbilden som driver på.

Ständigt bevakar han vad som händer på himlen. Även när han är på jobbet kan han sitta vid datorn och följa väderleksförändringarna. Lassos reporter har mött Jan G Franzén.

Direktrapport från VM för magiker

Vem är bäst på att hantera trollstavar, kristallkulor och vita kaniner? Det avgörs i Stockholm där ett VM för magiker pågår just nu. Lasso får en direktrapport på plats av Jimmy Carlsson som är magiker från Jönköping.

Jönköpingsdesigner på väg till modemässa i Köpenhamn

Jönköpingsbon Moses Shahrivar är först med att ha skapat ett par unika Mc-jeans för ett känt MC-företag. Men framgången för den alldeles nyetablerade designer tar inte slut där.

Moses har även blivit utvald att delta i årets modemässa i Köpenhamn nästa vecka.

Lidl kritiseras för dålig personalpolitik

Den tyska lågpriskedjan Lidl har fått mycket kritik för sin dåliga personalpolitik med många deltids- och timanställningar.

Det har länge varit svårt för utomstående att besöka Lidls arbetsplatser. Men idag besökte den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg Lidls butik i Huskvarna för att diskutera förhållandena för de anställda.