Lasso torsdag 3/8

Länets scouter trotsar regnet

Vid Södra änden av sjön Rusken i den östra utkanten utkanten av Värnamo kommun pågår sen i söndags ett stort scoutläger med över 500 scouter från Småland och Skåne.

I natt föll regnet ymnigt över tält och vindskydd men humöret på lägerdeltagarna hade inte dämpats för det. Lassos reporter Peder Losten hälsade på i Skuggebo:

Det bortglömda folkmordet uppmärksammas

Två assyriska föreningar i Jönköping vill nu uppmärksamma folkmordet på Assyrier under 1900-talet. Under helgen hålls en ceremoni i Jönköping för att både informera om folkmordet, men också berätta för svenskar om assyrier och deras kultur. Umit Efrem som arrangerar ceremonin gästar Lasso.

HBT-gänget från Jönköping laddar inför Prideparaden

Pridefestivalen är i full gång i Stockholm, och där samlas HBT(homo, bi och trans)-personer från hela landet. Festivalens höjdpunkt är paraden på lördag, och för andra gången i rad kommer RFSL Jönköping att samla sina medlemmar från länet under egen flagg. Förra året väckte Jönköpingssektionen en del uppmärksamhet i tåget, men hur blir det i år?

Stephan Redman från RFSL Jönköping är med på telefon, direkt från festivalen:

Främlingsfientliga partier kandiderar i tre av länets kommuner

I årets val ställer främlingsfientliga partier upp 104 svenska kommuner. Dessutom återfinns partiernas kandidater på riksdagslistor och till landstingsval. Främlingsfientliga partier kandiderar också i tre av länets kommuner.

Hur ska de andra partierna bemöta detta? Kristdemokraten Mia Frisk och socialdemokraten Andreas Persson diskuterar i Lasso