Lasso måndag 7/8

HV71 håller låg profil inför säsongen

De olika lagen i elitserien har väldigt olika rutiner när lagen första gången för säsongen går ut på isen. Många hockeyklubbar gör första träningen till en stor publiksak för supportrarna.

Idag var det dags för hemmahjältarna i HV71 att åka in i rinken i Kinnarps arena, men något publikfrieri var det knappast tal om.

Var fjärde pensionssparar inte

När det orange-röda kuvertet dyker ner i brevlådan kliar många sig fundersamt i huvudet. Det är inte världens lättaste sak att bestämma vart man ska placera sina intjänade pensionspengar. Och var fjärde svensk sparar faktiskt inte nånting extra alls utöver det som automatiskt placeras åt dem. Lasso tog tempen på Jönköpingsbornas pensionssparande.

Över 10.000 personer har ingått i den här studien som Länsförsäkringar nyligen gjort och Anneli Folkesson som är privatmarknadschef på Länsförsäkringar i Jönköping säger att folk inte förstår att de måste spara mer.

Småpartierna under Lassos lupp

Vi har under sommaren fått följa med Ci Holmgren när hon har sonderat partiterrängen inför riksdagsvalet i september. Alla riksdagspartier har synats ordentligt i sömmarna och idag har vi kommit fram till den allra sista delen.

Det är dags att avhandla småpartierna som hoppas komma in i riksdagen.

Valmyndigheten oroade över sålda valröster

David Ekman från Jönköping har tröttnat på att partierna i riksdagen inte håller ideologisk skärpa. Efter att han och hans arbetskamrater skämtat om det över en lunch, beslöt han sig för att auktionera ut sin valröst på den privata bloggen på nätet.

Hittills är det högsta budet David Ekman blivit erbjuden för sin valröst en lunch, alltså cirka 70 kronor. Och visst kan man kanske se det som lite komiskt, men alla är inte lika nöjda. Programledare Martin Eriksson ringde upp Vivan Nilsson som är informatör på Valmyndigheten.


Köprusch efter whisky med smak av Visingsö-ek


Den har inte funnits länge den svenska whiskyn men den har redan gjort sig ett namn bland whiskykännare. Och många var de som köade utanför Systembolaget i Jönköping i morse, för att kanske hinna köpa en av de tolv flaskor som släpptes där idag.

Taveltjuv gjorde nytt inbrott och lämnade tillbaka

Minst sagt förvånad blev man på Bodafors Glasmästeri i helgen. Inbrottstjuven som besökte dem för en månad sen hade brutit sig in ytterligare en gång - men den här gången för att lämna tillbaka delar av bytet.

Glasmästare Magnus Andersson berättar hela historien för Lasso.