1 av 9
2 av 9
Madeleine Jonsson och Fredrik Syrén, reklammakare från Jönköping. Foto: Kjell Ahlkvist.
3 av 9
Affisch - centern
4 av 9
Affisch - folkpartiet
5 av 9
Affisch - Kristdemokraterna
6 av 9
Affisch - Moderaterna
7 av 9
Affisch - miljöpartiet
8 av 9
Affisch - Vänsterpartiet
9 av 9
Mobilpratande i bilen- rätt eller fel? Nu ska Vägverket titta närmare på om det bör vara förbjudet att prata medan man kör. Foto: Pressens Bild.

Lasso torsdag 17/8

Partiernas valaffischer risas och rosas

Nu börjar vi se allt fler och fler valaffischer komma upp runt om i länet. Men hur effektiva är budskapen, och vad säger proffsen om partiernas sätt att nå ut till väljarna?

Reklammakarna Madeleine Jonsson och Fredrik Syrén, från en reklambyrå i Jönköping, togs av Lasso ut på stan för att skärskåda affischerna.

(bild på valaffisch saknas)

Mobilen i bilen- inte bara negativt

Hur är det med dig? Brukar du prata i mobiltelefon samtidigt som du kör bil?

Idag på nyheterna kunde vi höra att vägverket funderar på att förbjuda mobilpratande under körning. I många andra länder är det förbjudet- men hittills har det varit fritt fram att snacka medan man kör.

Lasso frågade länsborna hur dom ser på det här:

Chris Patten är forskare och har tittat närmare på hur människor beter sig när de kör bil. Bland annat i en rapport som han gjorde för vägverkets räkning för några år sen. Och mobilpratande i bilen behöver faktiskt inte bara vara negativt, säger Chris Patten.

Vem tar hand om djuren?

Under de senaste 19 åren har Tropikhuset i Jönköping tagit emot upphittade tropiska djur. Det handlar bland annat om ormar, apor, ödlor och krokodiler som hittats av människor på de mest udda ställen.

Men om två veckor slår huset igen portarna, och frågan är nu vem som tar hand om dom upphittade djuren i framtiden.

Ragnar Birgersson, som driver tropikhuset, är orolig för att ingen kommer ta ansvar för djuren i framtiden, när hans verksamhet nu läggs ner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".