1 av 2
2 av 2
Johannes Häll, vice ordförande i Studentkåren. Foto: Maria Rymell.

Lasso måndag 21/8

Paldanius glad och nöjd över bronset

Hon tog brons under VM i kanot som avslutades i helgen. På distansen K4 200 meter gled hon och hennes lagkompisar in som trea.

Och nu ska jönköpingskanotisten Sofia Paldanius bara njuta av känslan att ha lyckats, vilket toppidrottare brukar ha svårt för, säger hon.

Pensionärer ställde politiker mot väggen

Idag har ett antal politiker i Jönköping grillats av pensionärer. En träff arrangerad av två pensionärsorganisationer:

Insparken- mer än fylla och fest?

Nästan 2000 nya studenter ska välkomnas i Jönköping under den här veckan. Det här innebär också en hel del märkliga biverkingar, som vilsna studenter i nya overaller och udda småpinsamma tävlingar i centrum. Det blir ett herrans liv, kanske man kan säga, med fester och en massa andra evenemang.

Johannes Häll, vice ordförande i Studentkåren berättar:

Toppmoderat besökte Tenhult

Moderaternas partisekreterare Sven Otto Littorin har en svettig vecka framför sig. Det har i och för sig alla politiker så här några veckor före valet. Men Littorin ägnar ett par veckor av sitt kampanjarbete åt att resa runt och prya på olika arbetsplatser.

Turnén inleddes idag och första arbetsplatsen var husvagnstillverkaren Kabe i Tenhult. Där sattes han nästan omgående i jobb. Med Talal Abbas som lärare och tillfällig kollega fick han börja från början - med att montera ihop husvagnschassin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".