1 av 7
2 av 7
En liten husvagn på Husvagnsmässan på Elmia. Foto: Kjell Ahlkvist.
3 av 7
Interiören. Foto: Kjell Ahlkvist.
4 av 7
Interiören. Foto: Kjell Ahlkvist.
5 av 7
Näringslivsminister Thomas Östros invigde och landshövding Lars Engqvist talade när Arenum Innovation & Utveckling högtidligen invigdes i däckfabrikens gamla lokaler i Gislaved. Foto:Karin Malmsten.
6 av 7
Stadsgårdsskolan (Foto: Jessica Sonelius)
7 av 7
Stadsgardsskolan. Sandra, Rahul, Tomas, Madeleine. (Foto: Jessica Sonelius)

Lasso torsdag 7/9

Nu ska det bli liv i gamla däckfabriken igen

Tänk dig en däckfabrik som står där i Gislaved, tom och ödslig efter nedläggningen. Men helt plötsligt så börjar idéer ta form, idéer om en lokal som ju borde kunna användas till nåt bättre.

Idag är det invigning av någott helt nytt i Continentals gamla utrymmen. Karin Malmsten fanns på plats:

Påverkar folkpartiets dataintrång väljarna?

Skandalen med folkpartiets dataintrång i socialdemokraternas högkvarter väl inte gått någon förbi.

Och att förtroendet för folkpartiet naggas i kanten är väl ingen vågad gissning. Men hur är det med förtroendet för demokratin och det kommande valet egentligen?

De väljare Lasso frågade tänkte i alla fall inte låta sitt valdeltagande påverkas av det här, de ska gå och rösta ändå.

Bengt Johansson är medieforskare vid Göteborgs universitet och har bland annat tittat närmare på politiska skandaler och hur sådana har påverkat politiken, till exempel i boken ”Efter valstugorna”.

Enligt Bengt Johansson går det inte att säga hur valdeltagandet eller valresultatet påverkas av det här.

Husvagnsmässan - morgondagens campare presenteras

En av de största mässorna på Elmia i Jönköping öppnade idag. Det är den årliga husvagn- och husbilsmässan och Kjell Ahlkvist tog en sväng till den.

Barnen ska locka föräldrarna till valurnorna på Råslätt

Att nå de vuxna genom barnen - på så sätt ska valdeltagandet på Råslätt i Jönköping öka. Vid förra valet röstade bara sex av tio röstberättigade på Råslätt som är ett av länets mest invandrartäta områden.Men det finns recept för att få upp den här siffran.

Bland annat hoppas lärarna på området att få eleverna att bli intresserade av valet. Och sedan ska det intresset föras vidare till föräldrarna. Och det här är ett arbete som går framåt:

Så ska de gamla få ett bättre liv på äldre dar

Larmrapporterna om hur det går till på våra äldreboenden har varit många. Men lite i det tysta pågår ett arbete för att ge de gamla ett bättre liv på äldre dar.

”Ett bättre liv på äldre dar” är också rubriken på personalmässan för anställda i äldreomsorgen som pågår i Jönköping. En mässa där det är personalens idéer som tas tillvara, berättar utvecklingsledare Kajsa Samuelsson

På Bondbergets äldreboende i Jönköping jobbar personalen med något de kallar processer. Enhetschefen Ingmarie Niklasson och Britt-Inger Oskarsson, undersköterska, berättar vad det går ut på:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".