Lasso måndag 25/9

 

Nu tar Pelle åtråvärt rekord från Stillman

I kväll är det rekord på gång i Kinnarps arena.
656 elitseriematcher - det är vad meste HV-spelaren klarat av hittills. Och den spelaren är Fredrik Stillman. Men som sagt... förändringar är på gång.

Och huvudperson nu är HV-backen Pelle Gustafsson, som i kvällens match mot Mora tangerar rekordet. Och redan på torsdag går han om Stillman.
Lassos Kjell Ahlqvist träffade Pelle Gustafsson för att höra hur det känns att bli ”Mr HV” och för att fråga hur allt egentligen började.

Pojke eller flicka - vill vi veta det?

Att ta reda på om det är en pojke eller flicka man väntar - ja, det är en fråga som blivande föräldrar tar ställning till.
Men landstinget ger inte den informationen, bland annat för att den inte är 100-procentig. Så vill man veta tvingas man betala 1000 kronor till en privatklinik. Det har vi hört i Nyheterna tidigare idag.

Men - vill man veta?

Vi åkte till Stadsparken i Jönköping och träffade några av föräldrarna i länet. Först: mullsjöbon Minella Ljungström som är mamma till Fiona och Eddie.

Det är inte helt säkert att den som får information om barnets kön får rätt information. För det går inte att vara helt säker. Men det upplyser man om, menar privatkliniken som Lasso varit i kontakt med. Landstinget å sin sida säger att det blir personalen där som får möta besvikelsen hos föräldrar som fått fel uppgifter om kön.

Men även om informationen inte är 100-procentig, ville gärna blivande mamman Hoda Kallas veta om det är en flicka eller pojke som hon bär på och hon betalade 1000 kronor för att få veta det.

Allt mer hektiskt inför digitalövergången

Det är en och en halv månad kvar till digitalövergången för TV. Och i Nyheterna i morse hörde vi att det inte bara är själva övergången som sker den 6 november - utan dessutom så passar många kanaler på att byta frekvens - just den dagen.

Och det är många länsbor som hör av sig till TV-handlare och servicetekniker just nu. Det säger Bengt Dyberg på Jönköpings Antenn- och TV-service.

  

Carl Jan berättar om det goda i livet

Är du en sådan som frossar i mattidningar och matprogram? Som kan läsa hur många recept som helst?
Ja, för de flesta av oss är trots allt mat en viktig del av livet.

Och inte minst för måndagens gäst i Lasso: Carl Jan Granqvist. Hör vad han säger om Grythyttan, om hans egna änglar, om kommande mattrender och om han är så glad som han ser ut.