Lasso onsdag 27/9

Här förbereder man sig för guld

I Vetlanda har det doftat guld i dag.

I går vann ju kommunens stolthet VMS Elit första SM-finalmatchen mot Västervik - och det borta.

Nu i kväll kan man avgöra på hemmaplan i den andra och avgörande matchen. Sex poängs försprång har laget.

Självförtroendet stod i fokus - igen

Böcker, artikelserier, föreläsningar och projekt - ja, efter det att boken Älska dig själv av Wayne W. Dyer kom på 80-talet så har det ju blivit en jättemarknad av det här med självförtroende.

Men - hur mycket hjälper det?

Vi ska till studieförbundet ABF där det var Öppet hus i dag och något som det handlade mycket om var just - självförtroende.

Dennis Sadikowski och Ivona Danko var två av besökarna - och det trots att dom båda redan tror på sig själva.

Gratisrengöringen var ett säljtrick

Dammsugarföräljarnas återkomst - ja, den verkar vara här. För ett par decennier sedan så var det inte ovanligt att det knackade på dörren och någon ville sälja en maskin, men sedan blev det väl rätt så tyst. Nu är de här igen. Med superdupermaskiner som kostar över 30 000 kronor och med mängder av försäljningsknep. Som - att de lovar en gratis rengöring av din soffa.

Det var något som Ann-Charlotte och hennes man nappade på. Och de lät dammsugarföräljaren komma hem till dem.

Omsorgspersonal ser positivt på nya arbetstidsregler

Från och med årsskiftet gäller nya arbetstidslagar som bland annat innebär att man måste ha elva timmars vila från sitt jobb mellan arbetspassen.

I Nyheterna i morse hörde vi om fackförbundet kommunals oro för hur det här ska lösas, och att det kommer att bli dyrt för kommunerna, eftersom det krävs mer personal.

Men de som verkligen berörs, de anställda inom kommunen, ser mer ljust på förändringen. Åtminstone Siv Root och Viola Nygren på Björklidens äldreboende i Anneberg i Nässjö kommun.