Lasso måndag 9/10

Adolphson & Falk i studion

Anders Falk och Tomas Adolphson eller snarare ”Adolphson & Falk”. Männen bakom låtar som Blinkar Blå, Mer jul, Krafter vi aldrig känner och I nattens lugn, gästade Lasso studion i dag för att prata om att dom just nu ger ut en skiva med sina gamla 80-talshits...

Beslut om 3G-master är svåra att överklaga

Sveriges Radio Jönköping har granskat nästan 100 överklaganden som rör byggande av 3G-master som kommit in till Länsstyrelsen de senaste fyra åren. Det visar sig att det är mycket svårt att få rätt mot ett 3G-företag.

Lasso har besökt Hånger utanför Värnamo, där det i Kammarrätten förra veckan blev klart att ett 3G-företag ska få bygga en 72 meter hög mast precis utanför den gamla stengärdsgår’n.

Några som verkligen försökt att stoppa mastbygget är Hångers hembygsförening. Bengt Lindahl som är ordförande tar oss med till platsen där masten ska byggas...

Hembygdsföreningen i Hånger är inte de enda som överklagat beslut om 3G-master.Bengt Josefsson på Länsstyrelsens rättsenhet säger att master överklagas oftare än andra byggnader:

Älgjakten har startat

Älgjakten i södra Sverige började idag och många har under dagen rapporterat in sina bedrifter. 

Så vitt vi vet har dock Lars Johansson, från Bottnaryd slagit rekord i jaktlycka. På tre timmar sköt han 4 älgar:

Arbetstidsregler oroar vårpersonal

Vid årskiftet så införs EUs nya arbetstidsregler i Sverige. Regler som bla säger att man alltid måste ha minst 11 timmars vila mellan sina arbetspass och att man inte får arbeta mer än 48 timmar på en vecka.

Dom nya reglerna har bla upprört dom som jobbar på Intensiven på länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

Siv Andersson och Sofia Wetterbrant som är intensivvårdssjuksköterskor menar att dom här nya skyddsreglerna kommer att försämra deras arbetsvillkor:

Lennart Emanuelsson som är personalchef för Jönköpings sjukvårdsområde han menar att det däremot finns flera fördelar med den nya lagen:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista