Wretlind bland stjärnorna

Start nu på söndag 11.00!
Historiska intervjuer åter i radio

 Radioveteranen Lennart Wretlind har jobbat som musikjournalist i över 40 år. I bagaget har han flertalet rockhistoriska intervjuer med legendariska artister. Med start söndag 28 februari sänds dessa intervjuer i Klingan, och efter sändning kommer intervjuerna att finnas tillgängliga som poddradio.

Läs mer om Lennart i1) Möte med Jimi Hendrix

Lennart Wretlind mötte Jimi Hendrix när han var på Stockholmsbesök 1969 tillsammans med sitt band The Experience. Intervjun återfanns nyligen och har inte sänts på över 40 år.

− I motsats till den allmänna bilden av Hendrix möter man här en trevlig ung man som artigt svarar på frågor, säger Lennart Wretlind.

Sändningstid: P2 söndag 28 februari kl. 11.00

2) Möte med Jerry Garcia, ledare för Grateful Dead

Intervjun med den legendariska bandledaren Jerry Garcia ägde rum redan innan Grateful Dead hade gett ut sin första skiva. Året var 1967, platsen deras hus på 710 Haight i Haight Ashbury i San Francisco.

Sändningstid: P2 söndag 7 mars kl. 11.00

3) Möte med Janis Joplin

Janis Joplin besökte Stockholm tillsammans med The Kozmic Blues Band 1969 för en tv-inspelning på Narren-Teatern vid Gröna Lund i Stockholm. Lennart Wretlind fick en pratstund med sångerskan.

− Jag frågade henne om musiken och bandet, inte om drogerna. Jag tror inte att hon var van vid det, säger Lennart Wretlind.

Sändningstid: P2 söndag 14 mars kl. 11.00

4) Möte med John Lee Hooker

Lennart Wretlind intervjuade blueslegenden John Lee Hooker 1972 i hans hem i Oakland vid San Francisco-bukten.

− Han var både ödmjuk och lite skrytsam på ett roligt sätt. Jag minns att han sa saker som "Man, I was hot as a pistol", berättar Lennart Wretlind.

Sändningstid: P2 söndag 21 mars kl. 11.00

5) Möte med The Doors

Lennart Wretlind fick chansen att intervjua The Doors med Jim Morrison i spetsen i juli 1967, "The Summer of Love". Platsen är bakom scenen i samband med en konsert på legendariska Fillmore Auditorium i San Francisco. Vi möter en grupp artiga unga män innan de nått stor berömmelse.

Sändningstid: P2 söndag 28 mars kl. 11.00

6) Möte med Otis Redding

Året var 1967, endast ett halvår innan den store soulsångaren tragiskt gick bort i en flygolycka. Lennart Wretlind fick en pratstund med en entusiastisk Otis Redding, som även framför sin kända låt "Dock of the bay" i en alternativ tagning med studiosnack och inräkning.

Sändningstid: P2 söndag 4 april kl. 11.00