Röster i media om Klingan

Sydsvenskan: "Det bästa har inget bäst före-datum"
Lennart Wretlind nosar ständigt #upp och presenterar mer eller mindre okända artister och album för en svensk publik. Men han har inte styrts av något uttalat folkbildarideal".

Damernas Värld Nr 14-09 hyllar Årets Män 2009:
"Prisbelönta P2-programmet Klingan serverar den musik du inte visste att du ville höra en söndagförmiddag. Och det är Lennart Wretlind som väljer musik från alla världsdelar och olika genrer och blandar till en bubblande mix"

"Klingan är heliga timmen" enligt Nina Lekander i Expressens radioblogg 11 oktober 2009. Nina skriver också: "Jag är så tacksam för Lennart Wretlinds Klingan, eftersom jag numera inte har mycket till musiksmak. Men det har han, och jag blir så glad av att jag plötsligt sitter och diggar till exempelvis en tjeckisk duo vid namnet Dva eller nynnar med i "Prayer for the dead" av några så skumt stavade typer som Susan McKeown och Lorin Sklamberg."

"Wretlind gör världen hörbar"
 

"Ett kliv ut i världen"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".