Bild: Berwaldhallen

Lördag 11/12 kl 15.00 OBS! Tiden! ”Pajazzo” av Ruggiero Leoncavallo

I januari har en nyproduktion av Leoncavallos "Pajazzo" och Mascagnis "Cavalleria rusticana" premiär på La Scala i Milano. Musikaliskt ansvarig är ingen mindre än chefdirigenten för Sveriges Radios Symfoniorkester, Daniel Harding.

Men innan dess får P2:s lyssnare och publiken i Berwaldhallen höra ett smakprov i form av hela Pajazzo, med i stort sett samma solister som kommer att sjunga på La Scala.

Historien handlar om ett kringresande teaterkompani. Dess ledare Canio är konstant svartsjuk (med all rätt) på sin hustru Nedda. När det är dags för att spela kompaniets föreställning brister det för Canio, då i skepnaden som Pajazzo. I blint raseri ger han Nedda alternativet att ge honom namnet på hennes älskare eller döden. Nedda vägrar och Canio sätter kniven i henne. Han arresteras dock direkt och säger till publiken: "Komedin är slut".

Nedda - Nuccia Focile

Canio - Thiago Arancam

Beppe - Ji-Min Park

Tonio - Alberto Mastromarino

Silvio - Christopher Maltman

Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören

Dirigent: Daniel Harding

Direktsändning från Berwaldhallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".