Varje onsdag gästar Sandra Radiohuset för att prata om sitt arbete som polis och svara på lyssnarnas frågor.

Polisen som svarar på lyssnarfrågor

Sandra är polis och besöker Radiohuset varje vecka. Där svarar hon på frågor om polisarbete och diskuterar aktuella händelser. Här berättar hon mer om sig själv och sitt arbete.  

”Jag är en majtös sedan barnsben, nu 33 år och mamma till två pojkar på 15 respektive 12 år samt en femårig flicka.

Min hemliga dröm var att bli skådespelerska eller barnmorska men i stället blev jag polis och har nu arbetat som polisassistent i Göteborgs city i två och ett halvt år.

Om mitt yrkesval: Jag ville ha ett jobb där jag förhoppningsvis skulle kunna göra en skillnad för någon människa, någon gång. Om jag bara kunde underlätta en jobbig händelse i någons liv eller få bidra till att en enda person valde en bättre väg i livet så skulle jag vara nöjd. Så känner jag fortfarande.

Om samhällssituationen: Det behövs fler poliser. Jag anser att det delvis är en fråga om resurser och här tycker jag att politikerna har ett stort ansvar.

De måste se längre än fyra år framåt och våga ta mer långsiktiga beslut, inte bara tänka och satsa på att bli omvalda. Det finns mycket att tjäna på mer långsiktigt tänkande, både ekonomiskt och i rent människovärde.

Lägg resurser där det behövs och gör det gärna tidigt!

Om att medverka i Radiohuset: Jag började i januari i år och har fått förmånen att vara med varje onsdagförmiddag. Projektet gick först under arbetsnamnet Dagens Lag men har nu blivit ett sätt att informera allmänheten om olika polisiära frågor och funderingar.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista