Vi slipper inte gåsen i vinter. Foto:Hasse Holmberg/Scanpix

22/10: Svettig gås, bakelser och sex i husmorskalender

Reklamare som inte har gjort ett vettigt handtag i hela sitt liv vill klä sig som arbetare i grova kängor och blåbyxor - och skall vi prata Gås var den helt ute förra året men nu kommer den starkt igen!

Ja, det finns inget mer upplyftande än att låta Radiohusets egen modeforskare Marcus Bergman ösa sin trendkänslighet över en efter en svettig lämning på dagis. Jag ringde Marcus för att han sist nämnde att det finns ett speciellt och oefterhärmligt göteborgsmode.

Han utgår då från Göteborg som arbetarstad där han påstår att vi alla alltid innerst inne vill vara just rejäla arbetare - därför klär sig reklamare i grova kängor och blåbyxor trots att de aldrig har gjort ett vettigt handtag i hela sitt liv.

Den kanadensiska gåsjackan som i några år har klätt de som haft råd dömde Marcus ut helt! Det är en jacka för Antarktis - inte för klimathotade göteborgsvintrar - bäst är att värma sig med den i sängen - alltså dra nåt gammalt över sig. Trots detta kommer vi inte att slippa se den på våra gator i vinter - och har dess bärare röda kinder är det för att dom helt enkelt håller på att dö av värmeslag.

Eric Öbo var ute på äventyr och hade hoppats på bakelser när Äldreveckan i Lundby ordnade Nostalgicafé Bräutigams. Åh vilka Bräutigamsminnen ni hade allihop! Tack för mail! Nu vill jag bara sitta i pillerhatt på Östra Hamngatans hörne och njuta schwarzwald och Harry Perssons pianospel.

Panelen pratade husmorskalendern som är på starkt återtåg. Emma Hamberg tipsar i nya kalendern ”Husmorsor- The ultimate köksalmanacka” om storkok, flätor på håriga ben och vikten av att ha sex. ”Om kåtheten slår till-bejaka den genast. I morgon kan lusten försvinna och inte dyka upp förrän i mars.” Se - med de visdomsorden önskar jag er en fortsatt skön vecka! Ylva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista