Så här ser sfiha ut när det är klart! Foto: Josipa Kesic/SR.

Sfiha

För 4 personer

Deg:
3 deciliter yoghurt eller vatten
25 gram jäst
5-6 dl vetemjöl (tills du får en slät deg som inte kladdar)
1 msk olja
4 tsk salt
1 tsk socker
1/2 dl vatten till jästen

Kycklingfyllning:
Fräs en halv rödlök och lägg sedan i en finhackad kycklingfilé. Smaka av med salt och peppar och en halv tesked kanel. Häll i saft från en halv citron. Låt sjuda i någon minut.

Lammfyllning:
Fräs en halv rödlök och lägg sedan i cirka 100 gram finhackat lammkött. Smaka av med salt och peppar och lite citronjuice.

Ostfyllning:
Smula ner cirka 50 gram halloumiost och blanda det med smulad fetaost.

Kryddfyllning:
Pensla degplattan med olivolja och häll över örtkryddor (de som du gillar och som du har hemma) samt salt.

Gör så här:
Värm yoghurten (vatten) till 37 grader och lägg i salt och olja. I en annan skål blandar du vatten socker och jäst och blanda till jästen har löst sig. När yoghurten är lagom varm tillsätt jästblandningen och sedan lägger du i hälften av mjölet. Blanda till en smet och tillsätt sedan i omgångar resten av mjölet tills det är en slät deg.

Låt jäsa i 15 minuter och sedan gör du små bullar (ungefär så stora som körsbärstomater) av degen och låter det jäsa i ytterligare 15 minuter.

Baka sedan ut de små bullarna till runda plattor på en diameter på cirka 4 centimeter.

Sedan klickar du ut din fyllning på varje bröd och grädda sedan i ugnen tills bröden fått färg, ungefär 225 grader i 10 minuter bör vara lagom.

Smaklig måltid!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista