Inrikeshall. Foto:Lena Rångeby/SR
18 APRIL

Bildtävling: Hitta dolda flygplatser

Det är dags för påskkäringarna att resa till Blåkulla. I texten om deras resa finns tio flygplatser dolda. Var med och tävla om P4:s tygkasse med vattenflaska!

Om det hade varit frukter ni skulle hitta, kunde det stå så här kring ordet ”äpple”: Släpp leksaken, sa mamma. slÄPP LEksaken = ÄPPLE.

Hitta de 10 flygplatserna, 8 svenska och 2 från våra skandinaviska grannländer, i följande text:

Inför den årliga leveransen av lökskal, lax och sill fick påskkäringarna problem. Deras kvastar gick med ny teknik i stället för magi. Förstahäxan fick skoskav, stackarn, när hon envetet försökte springa igång sin kvast.

Men snart lyckas truppen av häxor samla ihop sig för avresa österut till Blåkulla. De beslutar sig för att starta söder om Göteborg eftersom alla startbanor i Halland vetter mot öster för att nyttja västanvinden från havet.

När det var dags att droppa magisk startvätska på skaftet luktade det förskräckligt. Det visade sig vara brom man hade fått i flaskan i stället för häxkraft.

Men eftersom kvasten hade ny teknik så försökte de att vaxa mojängerna, vilket gav en enorm kraft.

Tredjehäxan for först ur uppförsbacken och lämnade marken vid krönet.

Alla kvastarna flög iväg i raketfart, häxorna lämnade jorden och trodde aldrig de skulle kunna återvända från galaxen där det for nebulosor omkring dem. Men de lyckades till sist ändra kurs även om det slet i armarna.

Färden slutade lyckligt och meddelandet sändes ut från Blåkulla: Påsken är räddad, vi har landat!

Frågan är: Vilka är de tio flygplatserna?

Flygplatsernas namn syns nu i texten. Rätt svar: Kallax, Skavsta, Kastrup, Landvetter, Bromma, Axamo, Sturup, Fornebu, Säve, Arlanda.

Vinnare: Gördis Nilsson, Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".