Poddradio i SR Mobil

Många har efterfrågat att de vill kunna ladda ner programavsnitt direkt till mobilen utan att behöva gå omvägen via en dator. Därför finns hela poddradioutbudet på mobil.sr.se (m.sr.se). Du hittar dit genom att gå till mobilsajten, m.sr.se och klickar på Poddradio i huvudmenyn.

Poddradio ger dig möjligheten att ladda hem ett radioprogram. Det gör att du själv kan välja i vilken apparat du vill använda mp3-filen och lyssna var och när du själv vill. Vanligaste sättet att få hem poddradioavsnitten är via din dator. Därefter för du över de avsnitt du vill till din mobiltelefon eller mp3-spelare. Men nu finns det ett annat sätt för dig som har en mobiltelefon med webbläsare i - du kan ladda ner direkt via SR Mobil på adressen mobil.sr.se!

Så hitta du till poddradion
Gå till mobil.sr.se i webbläsaren i din mobil. Klicka på länken ”Poddradio” i huvudmenyn på förstasidan. Nu kan du välja mellan olika programkategorier och program. Klicka dig fram till det program du vill ladda ner. Nu visas en lista med alla tillgängliga avsnitt av det programmet.

Viktigt om kostnader
Poddradio direkt i mobilen är framför allt en service till dig som har pristak eller fastpris för datatrafik (surfning) i din mobiltelefon. Innan du laddar ner, läs först igenom nedanstående viktiga information.

Sveriges Radio rekommenderar inte att du lyssnar på/laddar ner poddradioprogrammen via 3G-nätet, om du inte har ett abonnemang med fastpris eller pristak för datatrafik. Varje avsnitt väger många megabyte (Mb) och det kan bli mycket dyrt att lyssna/ladda ner via 3G utan fastpris. Du kan självklart lyssna via WiFi/trådlöst nätverk utan att betala per megabyte. Om du inte har ett abonnemang med fastpris eller pristak för datatrafik rekommenderas att du först laddar ner poddradioavsnittet till din dator och för över till din mobiltelefon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".