Sveriges Radios poddradiospelare för Iphone och Ipod touch

I våras släpptes en uppdatering av Sveriges Radios populära radiospelare ("SR Poddradio") för Ipod touch och Iphone. Nästa version som också innehåller våra direktsända kanaler kommer nu i december 2009. Förbättringarna i den version som nu finns ute baserades på synpunkter från lyssnare.

- Nästan alla som hört av sig till oss om spelaren har varit positiva, men de flesta har också haft tydliga önskemål om förbättringar, säger Henrik Tornberg från SR Nya medier. Framför allt önskade sig många en favoritfunktion och att spelaren skulle minnas var i programmet man slutade lyssna.

Nyheter i version 2:

  1. Spara favoriter - hela programserier eller enstaka avsnitt
    Favoriterna sparas under en egen flik (med en stjärna som ikon)
  2. Historik
    Du hittar en lista över vad du lyssnat på, tillsammans med favoriterna
  3. Bättre hantering av avbrott i lyssningen
    Om du stänger av spelaren medan du lyssnar (t ex vid ett telefonsamtal) så startar lyssningen exakt där du var om du startar. Pausar du innan du stänger så startar spelaren i pausläget.

Här nedanför hittar du också lite information av hur spelaren fungerar.

Applikationen SR Poddradio finns tillgänglig gratis via App Store. Applikationen är en bläddrare och spelare för SR:s poddradioprogram och fungerar med iPod Touch och iPhone 3G.

För att bläddra bland program och spela upp dem måste du vara ansluten till internet via WiFi eller 3G-nätet. Eftersom det kan bli dyrt att ladda ner Mp3-filer via 3G rekommenderar SR att du först skaffar ett abonnemang med fastpris innan du lyssnar med 3G.

Programmen strömmas till din telefon och spelas upp vartefter de laddas ner. Inga filer sparas på din telefon. Vill du prenumerera och/eller spara filerna på din telefon behöver du först synkronisera telefonen eller din iPod med datorn.

Välj kategori eller A-Ö
Det finns två vyer för att bläddra bland program: programkategorier eller alla program i alfabetisk ordning.

Bläddra medan du lyssnar
Du kan botanisera bland andra avsnitt och program medan du lyssnar. För att komma tillbaka till avsnittet du lyssnar på, klicka på fliken Spelare, längst ner till höger.

Om direktsänd webbradio i iPhone
I nuläget kan du inte spela upp SR:s direktsända webbkanaler i en iPhone utan ett tredjepartprogram, då telefonen inte har inbyggt stöd för de ljudformat som SR använder.