Så lyssnar du på radio i mobilen

Nästan alla vuxna i Sverige använder mobiltelefon men få vet att de flesta har möjligheten att lyssna på radio i hög kvalitet i luren.
Fokus i SR Kalmar 2009-12-11

- Just nu jobbar Sveriges Radio på att det ska gå att lyssna på P4 Kalmars direktsändning via mobilnätet, säger Anna Olofsson som är programchef på Sveriges Radio i Kalmar.

- För iPhone och Android finns applikationer som man kan lyssna via, men senare kommer det att gå att lyssna i alla mobiltelefoner via m.sverigesradio.se (m.sr.se).

Nyckeln till Sveriges Radios lokala innehåll i mobilen är SR:s speciella webbportal för telefoner - m.sverigesradio.se (m.sr.se).

Kan du surfa på nätet i din telefon, kan du lätt ta dig dit. Där hittar du poddradio, som innebär att du kan lyssna på nyhetssändningar och program i efterhand.

P4 Kalmar erbjuder nyhetssändningar och samhällsprogrammet Fokus som poddradio. Du kan också läsa de lokala nyheterna på mobil.sr.se - liksom få en uppdaterad väderprognos och läget i trafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista