Den största uppdateringen hittills av Sveriges Radios Iphone-applikation

17 juni 2010 släpptes version 4.0 av Sveriges Radios app för iPhone, för nedladdning. Applikationen heter nu Sveriges Radio Play i iTunes/App store. All teknik för att spela upp ljud är ny, så att du kan lyssna även om inte mottagningen är den bästa.  Du kan ladda ned avsnitt och lyssna frånkopplat på t ex flyget. Och alla extrasända matcher och specialkanaler är med.

Uppdatering 24/9 2010:

Bättre uppspelning av poddprogram
När du lyssnar strömmande på ett avsnitt laddas det nu ner progressivt och lyssningen blir mindre känslig för störningar i nätet. Om du drabbas av ett avbrott, vänta några sekunder så att det hinner laddas ner. Lyssnar du strömmande raderas avsnittet automatiskt efteråt.

Lyssna frånkopplat på t ex flyget
Avsnitt går nu att spara som nedladdade mp3-filer så att du kan lyssna frånkopplat på flyget eller utomlands.
De sparas under fliken Favoriter-->Nedladdade avsnitt.

Bättre batteritid vid direktlyssning
När du lyssnar direkt blir telefonen inte längre så varm och batteriet räcker lika länge som vid användande av andra appar. Detta möjliggörs av ett nytt ljudformat (AAC).

Ställ in ljudkvalitet + bufferstorlek
Inställningar finner du på den nya fliken Start. Välj tre olika ljudkvaliteter för direktsänt. Välj större bufferstorlek om du har problem med avbrott. Starta om direkt-lyssningen för att de nya inställningarna ska börja gälla.

Ny Startflik, och en ihopslagen Programflik
Flikarna Kategorier och Program är ihopslagna till en. På Startfliken finner du tips från redaktionen, inställningar för direktlyssning, hjälp - och så en länk till m.sverigesradio.se.

Surfa direkt i appen
Webblänkar öppnas nu i appen, så att du kan fortsätta lyssna medan du surfar.

Extrasända kanaler
Aktuella extrasändningar, t ex sportmatcher eller specialsändningar från festivaler, finns numera längst ner i listan över direktsända kanaler. Leta i listan efter rubriken på den sändning du är intresserad av.

Ladda ner Sveriges Radio Play för Iphone

a) Klicka för att ladda ner till Itunes:  #link=207911#

b) Starta Appstore i din telefon och sök efter "Sveriges Radio". 

Om du redan har appen installerad, får du ett meddelande då det är dags att uppdatera till ny version (titta i App Store under Uppdateringar)

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".