Vilken version av sverigesradio.se ska du använda för surfplatta?

Fortfarande (2012) har Sveriges Radio två helt separata webbplatser, m.sverigesradio.se för surfplattor/mobiler och den vanliga "stora" sverigesradio.se för datorer. Men vilken ska du använda? Att med sin surfplatta läsa artiklar kan vara skönare för ögat om du använder stora sverigesradio.se - men då kan det bli problem att lyssna på ljud. Därför rekommenderar vi att du använder pekskärmssajten m.sverigesradio.se om du använder surfplatta.

Ljudet fungerar bäst på m.sverigesradio.se (eller i Playappen) 

Speciellt för Iphone- och Ipadanvändare rekommenderar vi starkt att du använder pekskärmssajten m.sverigesradio.se om du inte bara vill läsa artiklar utan även lyssna på ljudklipp. Den "stora" sverigesradio.se har i dagsläget inte en optimal hantering av ljudformat för Ios, och heller inte för Android. Om du upplever att du får problem med avbrott i ljudet även på pekskärmssajten, finns alltid appen Sveriges Radio Play för Ios och Android.

Så byter du mellan webbplatserna

Längst ner på varje webbsida finns en vit ruta med rubriken "Välj version av den här sidan". Välj "Sajt för pekskärmar" om du använder mobil eller surfplatta.

Hur blir det i framtiden?

I branschen pågår en stark rörelse mot att det bara ska finnas en enda webb, som tar hand om alla typer av mobiler, plattor och datorer. Sveriges Radio planerar också att slå ihop de båda webbplatserna till en. Tills detta projekt är genomfört, är det dock m.sverigesradio.se som rekommenderas för alla prylar utom datorer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".