Spelaren i Play för iPhone har spolningsfunktionen alltid synlig längst ned. Volymkontrollen får du fram genom att klicka på bilden eller "info-i:et"

Play för Iphone 5.0.5 har fått en tydligare spolningsfunktion och flera förbättringar

Vissa användare har hört av sig med synpunkten att det varit svårt att hitta spolningsfunktionen i Play. I den nya versionen har tidsaxeln med spolningsfunktionen därför flyttat till en mer prominent plats i nederkanten av spelaren, där den nu alltid är synlig från början. Därmed har volymkontrollen flyttats upp en bit, och ligger nu i andravyn för spelaren (som du får fram genom att klicka på bilden eller "info-i:et". Läs mer om den här och andra förändringar i Sveriges Radio Play för iOS 5.0.5 som nu finns i app store. 

Vilka förändringar har vi gjort i 5.0.5?

  • Lagt spolningskontrollerna i spelarens förstavy för att de ska vara lättare att nå
  • Flyttat volymkontrollen till informationsvyn i spelaren
  • Löst ett fel som kunde uppstå vid strömmande uppspelning av programavsnitt.
  • Fixat så att den låt som spelas även visas i listan över kanaler
  • Ett flertal mindre justeringar och förbättringar

Varför har vi gjort förändringarna?

I somras kom version 5 av appen, och användarundersökningar visar att den anses lättare att hitta i än tidigare.  Med ett undantag: vissa användare har haft svårt att hitta spolningsfunktionen, som legat lite dold i spelaren. Idén med en dold spolningsfunktion hämtades från den inbyggda musikappen i Iphone, men sedan dess har även Apple ändrat sig och lyft fram spolningen tydligare. Då vi gjorde 5.0.5 har vi även sneglat på var reglagen finns i andra ljudappar, som Spotify.

Vi behöver din hjälp!

Tack för hjälp med buggrapportering. Har du synpunkter eller vill rapportera en bugg? Mejla till mobil@sverigesradio.seeller kommentera här i artikeln. 

Vad kommer i nästa uppdatering?

I nästa uppdatering av Play Iphone (version 5.1) har vi förändrat datahämtningen, vilket leder till snabbare laddning av de flesta av appens vyer – alltså att appen går snabbare för dig att använda. Mer information om detta kommer under april. 

Ladda ner Sveriges Radio Play för Iphone

a) Klicka för att ladda ner till Itunes:  #link=207911#

b) Starta Appstore i din telefon och sök efter "Sveriges Radio". 

Om du redan har appen installerad, får du ett meddelande då det är dags att uppdatera till ny version (titta i App Store under Uppdateringar)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".