Daniel Boo, Lotta Kjellin och Henrik Tornberg tog emot Guldmobilen för årets nyhetstjänst under Mobilgalan 2011. Foto: Tidningen Mobil.

Sveriges Radios prisbelönade mobila tjänster

Sveriges Radios mobila erbjudande, mobilsajter och appar, har sedan starten 2005 belönats med ett flertal priser i olika tävlingar. 
Bland annat Guldmobilen för årets mobila sporttjänst 2006 och 2008, bästa nyhetssajt 2008, årets mobila nyhetstjänst 2011, bästa mediesajt för mobiler och Sveriges näst bästa mobilsajt, samt guld i Svenska designpriset 2011. 

•  Mobilgalan 2011: Guldmobilen
Smartphonesajten vann priset för årets mobila nyhetsjänst. Juryns motivering: 
"På språng passar ljud bättre än text. Med teknik som passar såväl smarta som mindre smarta mobiler  levererar pristagaren färska nyheter och analys dygnet runt. Dessutom på flera språk."

•  Play för Iphone - en av de bästa gratisapparna
Sveriges Radio Play finns med när tidningen Mobil på sin sajt listar de 50 bästa gratisapparna för Iphone. I listan, som är gjord utan en inbördes rangordning, är Play med under kategorin Musik och redaktionen skriver:
Precis som SVT har Sveriges Radio sin egen app i App Store. Det är smidigt att bläddra bland alla program och kanaler, och det är lätt att hitta det material man är ute efter. En stor fördel är att du kan ladda ner podsändningar direkt i appen vilket gör att du kan lyssna på dem även när du inte har internetuppkoppling. Och arkivet är en skattkammare.

•  Svenska designpriset 2011: Guld
Guld i Svenska designpriset, device smartphone med motiveringen: 
"Det handlar om att göra det komplexa tillgängligt, utan att tappa innehåll, utan att gå utanför begränsningarna för en smart telefon. Årets vinnare i kategorin har lyckats ta en komplex tjänst med många olika typer av innehåll och göra det tillgängligt, intressant och lockande i dagens underhållningsmaskin framför andra."

•  Prix Italia Webb 2011
Smartphonesajten och Morgonpasset i P3s programsida är med och tävlar i Prix Italias webbdel. Det utmärkta sättet att följa programmet, lyssna, läsa och kolla bilder är med och kämpar om priset i tävlingens webbdel. 

•  Mobilgalan 2010: Två nomineringar
Sveriges Radios mobiltjänster nominerades i två kategorier: Årets nöjes-app P(lay) och Årets mobila sporttjänst.

•  Svenska designpriset 2010: Silver
Appen Radiosporten Vinter-OS vann i 
kategorin mobil/Iphone.

•  Tidningen Mobil: Näst bästa nyhets & väder samt femte bästa nöje & frittid 2010
I nummer 4 2010 utses m.sverigesradio.se bland 50 mobilsajter till Sveriges näst bästa nyheter & väder samt femte bästa nöje & frittid de skriver bland annat:
"Sveriges Radio har en av de mest välmatade svenska mobila webbsajterna."

•  Tidningen Mobil: Näst bästa nyhets-, väder och sportmobilsajt 2009
I nummer 4 2009 utses m.sverigesradio.se bland 100 mobilsajter till Sveriges näst bästa nyhets-, väder och sportmobilsajt de skriver bland annat:
"Sedan SR kopplade på sitt poddradio-arkiv till mobilsajten har man en av de mest fullmatade nyhetssajterna."

•  Mobilgalan 2009: Nomineringar
Sveriges Radios mobiltjänster nominerades i två kategorier: bästa mobila nyhetssajt och bästa mobila sportsajt.

• Mobilgalan 2008: Guldmobilen för bästa sporttjänst
Utmärkelsen gick till Radiosportens mobilsajt konkurrens med Fotbollskanalen, Sportbladet och Telia.

•  Tidningen Mobil: Bästa nyhetssajt 2008
I nummer 4 2008 utses m.sverigesradio.se till Sveriges bästa nyhetssajt för mobilen:
Hos Sveriges Radio är den mobila webben omfattande och tillåts ta ut svängarna. För trots att sajten som sådan är enkel och nästan saknar bilder är utbudet av radiogrogram bra och bättre för varje dag.

• Tidningen Mobil: Bästa mobilsajt
I nummer 4/2007 utses m.sverigesradio.se till årets bästa mobila webbsajt. mobil.sr.se får betyget 9 av 10 möjliga, ett toppbetyg som få av övriga testade sajter lyckats nå upp till.

• Mobilgalan 2006: Guldmobilen för årets sporttjänst
Sveriges Radios mobila webbsida, m.sverigesradio.se, och Radiosporten tog hem priset årets sporttjänst för mobiler när Mobilgalan 2006 arrangerades i Kista Science Tower 26 oktober. Tidningen Mobils läsare röstade.


• Tidningen Mobil: Bästa sporttjänsten
I nummer 10/2006 rankas m.sverigesradio.se som bästa sportjänsten för mobiler när tidningen testat nio mobila sporttjänster.

• Internet World: Andrapris/högst placerade mediesajt Sveriges Radio
"Javisst, public service fungerar också i mobilen. Mobilversionen av hyllade SR.se imponerar stort. Lyssna strömmande på P1, P3, P4 eller en av sex digitala kanaler. Här finns ett arkiv med humorklipp och ett urval aktuella program. Dessutom nyhetsrubriker och nyhetssändningar från Ekot, kultur- och sportnyheter samt en utmärkt resultatservice. De lokala kanalerna har förutom nyheter aktuell information om trafikläget och vädret.

Sajten är föredömligt enkel och avskalad utan att för den skull se tråkig ut. Det hela känns mycket genomtänkt. Här välkomnas man också vare sig man kör 3g eller vanlig gprs. Public service, som sagt."
Internet World, september 2006

• Tidningen Mobil: Tredjepris m.sverigesradio.se
"Public service-bolagen behöver inte skämmas för sina mobilsajter. Sveriges Radios innehåller mobilradio, ljudklipp från humorprogram som Hassan och Deluxe, sport och nyheter. Med funktionen ”Just nu” behöver du aldrig undra vilket radioprogram du lyssnar på eller vilken låt som spelas. SR har också en version för äldre mobiler på adressen wap.sr.se." 
Tidningen Mobil, april 2006

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".