Läget i Gefle IF-truppen

Det senaste ansiktet på Gif träningarna tillhör engelsmannen Cliff Akurang. En 24 årig britt, som närmast kommer från Thurrock FC en klubb ett par snäpp ner i seriesystemet. Men som junior har Akarung bland annat tillhört betydligt namnkunnigare Chelsea. Enligt Gefle-tränaren Pelle Olsson stannar engelsmannen troligtvis över helgen för att visa sina kunskaper i matchen mot Mariehamn på lördag.

Slutspelat i Gefletröjan är det dock för amerikanen Antouman Jallow, som redan rest hem och troligtvis även för Nigerianen Rabiu Baita som får ett slutligt besked från klubbledningen imorgon.

Så långt anfallsspelare, men Gefle har oxå tillfälliga problem på försvarssidan, där Daniel Karlsson ny från Öster i helgen skadade sig under inflyttningen till Gävle.

Karlssons hund stötte till en spegel som föll över 23-åringens häl och orsakade ett så pass djupt jack att den inlednade diagnosen siar om 6 veckor i specialskydd.

Avslutningsvis en glädjande Gif-nyhet. Djurgårdslånet René Makondele visar målform inför säsongen, i och med att han dundrade in 1-1 målet för sitt Kongo i en träningslandskap mot Elfenbenskusten