Innehåll 18 september

Programledare: Lotte Nord lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.03 - 16.00: Radiosporten med VM-fotboll. Sverige möter Nordkorea

16.12: Ett år efter valet: Sverigedemokraterna fortsätter att satsa i länet. Du hör Jonny Skalin (sd) och representanter från två andra små partiet i Sundsvall, kristdemokraterna (hans Brynielsson) och vänsterpartiet (Kim Ottosson). De har ännu inte någon strategi hur man ska möta sd under de tre åren till nästa val. Diskussion i studion.

16.24: ... kanske, kanske flyttas det gamla timmerhuset i Svedje Älandsbro idag då när järnvägen ska fram. Huset ska baxas upp på luftkuddar och vi har följt dramat i en dryg vecka nu – det går tungt... reporter Ulla Öhman beredd att berätta hur det går!

16.30: Resumé – alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Ett år efter valet: Nykomlingarna i riksdagen Lena Asplund (m), Sollefteå och Jasenko Omanovic (s), Härnösand, recenserar riksmötets öppnande och vi debatterar regeringens politik med dyrare bensin och kontroll av föräldrars vab-dagar samt att många fler jobbar nu, snart kanske 80%.

17.15: Kvällstipset meteorologen och klimatologen Bengt Dahlström, uppväxt i Sollefteå, om vilka faktorer som påverkar vår miljö. Du kanske får tips om det enskilt viktigaste du – och jag – kan göra för att ge nästa generation en schyst miljö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista