Innehåll 19 september

Programledare: Lotte Nord lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Live från Mittuniversitetet hela första timmen. Jag kikar bland annat in hos de vänliga damerna i receptionen och hör hur de har det.

15.22: Ett år efter valet: Christer Berglund, tidigare ”kommunalråd” i Sundsvall som i januari hastigt lämnade sitt uppdrag. Nu hör du bakgrunden och hur livet är nu – har axlarna sänkts? Och finns det tankar på en comeback?

15.37: Vår valforskare Jesper Strömbäck om Sverigedemokraterna, förändringstakten i Härnösand (som fick borgerlig majoritet -06), och avhoppen. Mer än var tionde från våra kommunfullmäktigen i länet har hoppat av.

15.47: Många ringde in till vår insändartelefon (060-66 62 51) efter gårdagens diskussion om Sverigedemokraterna. Klipp från ytterligare några länsbor om sd.

16.12: VAB-dagarna (vård av sjukt barn) ska kontrolleras hårdare – av förskolepersonal och skola. Inte så populärt bland personal – men föräldrar vi pratat med tror det är bra med mer kontroll. Reportage av Mikael Andersson.

16.20: Diskussion om VAB. Inte helt klart vem/vilka. Men det ser ut att bli Försäkringskassans expert på påstådda fusket med VAB – och forskaren (vid Lunds Universitet) som lagt fram avhandling på att ”fusket” är en myt.

16.30: Resumé – alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Äntligen har timmerhuset i Svedje flyttats! Och nu förstår vi uttrycket ”dra upp bopålarna” när de 300 kvadratmetrarna puttades över på luftkuddar och flyttades några hundra meter. ”Svettigt” reportage signerat Ulla Öhman.

17.15: Kvällen är lång och vad ska vi hitta på? Lyssna på P4 så får du bästa tipset...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista