Innehåll 1 oktober

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Metallstölderna fortsätter att gäcka polisen i länet. Och vart tar allt värdefullt kopparskrot vägen? Företagen gör sitt bästa att försvåra för tjuvarna, bland annat gömmer man ledningarna när de körs ut på byggena berättar Anders Öhling, projektledare på Elektro Sandberg i Sundsvall (rep Christer Sunesson)

15.17: Mer om metallstölderna

15.23: Butiken i Solberg (längst upp i Ångermanland) - nu är den nästan räddad... (rep Lennart Sundwall)

15.37: Ring Stig brukar vara programpunkten här - men Stig är på älgjakt. Så det blir ett par intressanta reportage som SR Kalmar gjort om människor som faktiskt inte hörs i media - ofta för att de inte vill. Varför väljer människor att INTE svara journalister på frågor? Eller ens träffa journalister?

15.47: Mer om de som inte hörs.

16.12: Alla kampanjer som forsar över oss - förra veckan var det ”Bär rött för Burma”, just nu är det Världens Barn och Bröstcancerkampanjen (rosa bandet). Ger kampanjer något resultat? Orkar vi med bara en fråga i stöten? Hur väljer vi vad vi vill skänka pengar till? Åsa Wettergren forskar om sociala rörelser på Karlstads universitet (studio)

16.22: Vilka kampanjer bryr vi oss om? Vi har frågat ett gäng Sundsvallsbor (enkät Samuel Costa Nordvall)

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Utbildningsradions serie (som du hör hela veckan) om hur man som vuxen kan söka ny kunskap och utbildning. Idag träffar du Sofia Gustavsson VVS-montör i Torsby.

17.15: Kvällstipset - idag om och med Svante Thuresson och Victoria Tolstoy som gästar Sundsvall på måndagsjazzen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista