Inehåll 8 oktober

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07:Sveriges Kommuner och Landsting med Socialstyrelsen har rankat vården i landet. Hur klarar sig landstinget Västernorrland (bra i strokevården - dåligt vad gäller tillgängligheten). Studio med reporter Ingrid Engstedt Edfast. Ev är även landstingsdirektör Sara Ekström eller landstingsråd Ewa Söderberg (s) med.

15.22: Svalans förskola i Härnösand utsatt för skadegörelse - av nioåringar som bl a smetat bajs på dagiset. Intervju med föräldrar och förskolepersonal - vi söker socialtjänsten och polisen för ytterligare kommentarer (rep Ulla Öhman)

15.37:Ann-Christin Nykvist är länets nyaste generaldirektör. Vad vet hon om pensioner (Statens pensionsverk är hennes nya arbetsplats) och pensionssparar hon själv? Intervju (med musik) i hela halvtimmen (studio)

16:12:Paralymics i Shanghai pågår och Västernorrland är på plats med en simmar-trupp! Men simmarna har hamnat mitt i en tyfon - intervju med föräldern Elisabeth Ljungberg (tel)

16.22:Blind för en dag - klarar du det? Idag har politiker och andra fått testa det i Härnösand tillsammans med Kamal Suleimani och Elsa-Maj Pipping (studio)

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05:Inom försvaret pågår ett försök med en kort soldatutbildning på tre månader, nästa år ska utbildningen vara i Härnösand. Noomi Jonsson från Örnsköldsvik går utbildningen just nu och berättar om förhoppningen att få fortsätta med utlandstjänstgöring (rep Ingrid Engstedt Edfast)

17.15:Kvällstipset - kanske något som har samband med den pågående insamlingen för Världens Barn. Eller något helt annat!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".