Innehåll 18 oktober

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Idag väntas Härnösands stifts stiftstyrelse sätta ner foten var man står i frågan homosexuellas rätt att vigas i kyrkan. Redan har domkapitlet sagt att kyrkan bör behålla sin vigselrätt även om lagen ändras så att homosexuella par får rätt att ingå äktenskap. Direktrapport efter mötet med biskop Tony Guldbrandzén (rep Mikael Andersson)

15.11: Våra praktikanter har frågat sundsvallsbor hur dom ser på homosexuella och äktenskap - väldigt olika uppfattningar.

15.22: Vår kommentator Henric Borgström berättar om EU:s toppmöte i Lissabon, start idag, och vad det nya fördraget - vi får inte säga grundlag! - betyder för Sverige.

15.37: Banverket har granskat sig själva angående två dödsfall på bangården i Sundsvall då unga kommit åt starkströmsledningar - och kommit fram till att även andra måste bekosta ombyggnationer. Banverkets utredning kom fram till att man bland annat borde omgärda området med staket, stänga av strömmen nattetid och hålla lastkajen ren från bräder och annat som går att klättra på. Ingen av dessa återgärder är genomförda ännu. Intervju med bl a skyddsombudet Mats Jonsson (rep Sofia Hultqvist)

15. 47:Banverkets Ulf Uddbäck (med via en studio i Gävle) svarar på frågor om varför åtgärderna dröjer.

16:12: Aldrig tidigare har så många jobbat som nu i Västernorrland - och nu strömmar även pensionärerna ut på arbetsmarknaden. Nya bemanningsföretaget med bara pensionärer att ”hyra” ser ut att bli en succé. Vi har ett gäng jobbhungriga grå pantrar i studion (live)

16.22: Finns det fallgropar för pensionärer som vill jobba? Får man vara hur gammal som helst? Påverkas förtidspensionen? Bostadsbidraget? Vi reder ut det mesta med hjälp av Föräkringskassans pensionsexpert Magnus Viklund (från studio i Härnösand)

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Långsele laddar för att få behålla sitt högstadium så barnen ska slippa bussas de ca 12 kilometrarna till Vallaskolan i Sollefteå. Ilsket möte i går kväll där strategier drogs upp - och vår reporter Marcus Olofsson var där.

17.15:Igår tipsade vi om Manga-tecknande i Örnsköldsvik - vad tipsar vi om för kvällsaktivitet idag?... spetsa öronen och höj volymen...