Innehåll 16 oktober

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07:Denna vecka uppmärksammas de tiotusentals västernorrlänningar som lider av långvarig smärta och värk.

En av dem är Marina Gidlund från Sollefteå.

15.17: Mauritz Johansson, överläkare smärtkliniken i Sollefteå - var femte västernorrlänning drabbade av långvarig smärta. Och behandlingen är inte enkel - för smärtan syns ju inte, det är en subjektiv upplevelse.

15.22: Hör mannen som slog länet med häpnad - han skrev en positiv insändare och berömde asfaltsläggare!! Vad är nu detta?? (humor)

15.37: Global Classroom i Ånge och världen. Desirée Risberg och Karin Rylander har nyss gått ut gymnasiet (Bobergsskolan) i Ånge - nu har de blivit ambassadörer i ett arbete som ska påverka läroplanen. (studio)

15. 47:Mer om global Classroom

BUBBLARE 1: Hur påverkas landstingets aktieportfölj av börsraset? (ej klart)

16:12: Man åtalas för sexuellt övergrepp i samband med zonterapi (rep Ingrid Engstedt Edfast)

16.22: Nya problem för skolor i Örnsköldsvik. Nu pekar fyra skolor ut som möjliga att stänga (rep Lennart Sundwall)

BUBBLARE 2: Artisterna presenteras till nästa melodifestival. Vilka västernorrlänningar finns med - musikredaktör Bosse Bylund har örnkoll och kommer in och berättar (studio)

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Är lokalt engagemang mer värt än institutioners? Lars Svedberg, Ersta Sköndal Högskola, Birgitta Ljung, Riksidrottsförbundet och Alice Bah Kuhnke, avgående generalsekreterare för organisationen Rättvisemärkt diskuterar idag i Söråkers Folkets Hus just detta - och kommer till studion

17.15: Kvällstipset - ikväll tipsar vi om bio i Sollefteå. Filmstudion visar Efter bröllopet och Rolf Norlén berättar varför man ska masa sig dit!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista