Inehåll 17 oktober

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Onsdag idag - det betyder att hela första timmen är live från Mittuniversitetet.

* Poesifestivalen i Härnösand startar i dag, gäster Isabella Josefsson och Karin Lundqvist samt Dan Gerell som läser dikter. Och vi diskuterar poesins roll!

15.37: Mittuniversitetet har öppet hus de närmaste dagarna - vad är det man visar upp? En diskussion om ytan contra innehållet - vad betyder snygga lokaler om lärarna är kassa t ex? Annette Brugge, informatör och samordnare för Öppet hus samt Nils Wikström är med.

15. 47: Länstrafiken ger sina skolbusschaufförer rätt att vägra köra när väglaget är för dåligt. Det innebär för skolbarnen att om bussen är mer än 30 minuter försenad - så blir det ingen skoldag (om inte t ex föräldrar skjutsar). Förälder upprörd och undrar varför Länstrafiken vältrar över problemet på föräldrar istället för att tvinga Vägverket att sanda snabbare? (rep Peter Hansson)

16:12: Vägverket är med och vad säger dom om kritiken? Grundproblemet är att vägunderhållet är för dåligt och kommer igång för sent. (studio)

16.22:

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Vad säger Härnösands stift om homosexuella ska få gifta sig kyrkligt - idag får vi ett första svar när domkapitlet (ett stifts centrala juridiska och administrativa organ) säger sitt. reporter Mikael Andersson.

17.15: Kvällens tips - kanske några entusiaster som börjat aktiespararkurs... hur går det när börsen är så skakig just nu?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".