Innehåll 23 oktober

Programledare: Lotte Nord  lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Röster från Örnsköldsviks Allehanda där personalen länge ogillat hur tidningen utvecklats efter samgåendet med Tidningen Ångermanland... (rep Lennart Sundwall)

15.22: ... och (kanske) därför slutar chefredaktören Ola Eriksson i förtid - själv säger han att det är sedan länge planerat. (live via studio i Härnösand)

15.37: Vad är viktigt? Är det när några miljonärsvillor brinner i Kalifornien och en - skriver EN - människa omkommit av lågorna. Eller är det att exakt 26 575 barn under fem år dör VARJE DAG (9,7 milj/år enligt FN) i vanliga sjukdomar som mässlingen, lunginflammation och diarré? Du hör några klipp från SR:s nyhetsrapportering om bränderna i USA....

15.42: Diskussion om värderingar - har alla människor lika värde? Och hur tänker hjälporganisationer när mediafokus ligger långt från den ”riktiga” nöden? Är det hellre dramatiska bilder och ljud från människor vi kan identifiera oss med och där ”storyn” får ett slut iom att bränderna släcks - än ett evigt tröskande... där problem till synes aldrig kan lösas. Med människor vi ändå inte känner oss intresserade av (om man inte kan semestra billigt i landet). Röda Korsets Sonja Eriksson är med, med flera gäster.

16.12: Nya koströn gör att kvinnor kan slippa hjärtproblem. Inslag från Vetenskapsradion

16.22: Hjärt- och lungsjukasförening med Gerd Röschman och Karin Åberg om rönen - och kan de innebära att ännu mer skuld läggs på individen om man nu är lite tjock och motionerar sällan? (studio via Örnsköldsvik)

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Hallå! Vi skriver 2007 - och vi trodde världen var på väg att bli digital. Men på medborgarkontoret i Ramsele kan man sen årsskiftet betala sina kommunala räkningar - kontant på plats! Annelie Markemo svarar på frågor.

17.20: Kvällstipset - idag hamnar vi i Örnsköldsvik där en föreställning ges med bla upphovsmannen till P3-succén Mammas nya kille!