Innehåll 24 oktober

Programledare: Lotte Nord  lotte.nord@sr.se

15.07: Hela första timmen direkt från Mittuniversitetets entré. Första gästerna blir en lärare i samhälle och psykologi samt internationellt ansvarig tillsammans med eleverna Rebecka, Ida och Frida. De kommer från Sundsvalls gymnasium som nyligen utsågs till FN-gymnasium. Vad innebär det, blir det någon skillnad för eleverna?

15.22: Studenternas egna idrottsförening studsar in och berättar varför det bara är lagsporter som intresserar studenterna här. Gäster: Jonas Svedin och Jenny Eriksson

15.37: Högskoleverkets rankning av vilka universitet som lyckas få studenterna snabbast ut att bli etablerade på arbetsmarknaden - Mittuniversitetet ligger något under snittet... Varför är det så? Beror det på svag arbetsmarknad lokalt? Eller på de utbildningar som har efterfrågan på arbetskraft just nu? Ej helt klart med gäster - men en karriärcoach från Miun kommer ser det ut som just nu.

16.12: Polisen i Skåne har sedan i våras tillgång till alla 5000-6000 företagsägda övervakningskameror vilket gör polisarbetet snabbare och effektivare. Dessutom finns ”smarta” kameror som kan larma vid vissa beteenden. Reportage av Gösta Lempert, P1.

16.22: Västernorrlandspolisen Tomas Åslund om hur polisen arbetar med övervakningskameror här i länet - och skulle ”smarta” kameror vara en metod att snabbare kunna rycka ut för att hindra självmordsförsök på t ex Alnöbron? (studio)

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Det är FN-dagen idag - och den firas på lite olika sätt i länet. Vi finns i Timrå där man har stor kulturell fest under eftermiddagen Reportage av Stig Edfast.

17.20: Kvällstipset - Sundsvalls långfärdsskridskoförening har upptaktsmöte ikväll. Bl a planerar man för träning i bassäng... Roger Bergström svarar på frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".