Innehåll 26 oktober

Programledare: Klas Ullerstam  klas.ullerstam@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Tingshuset Konferens, som är en del av Human Dignity Sverige, och Nordiska Kammarensemblen, som i sin tur är en del av Nordiska Kammarorkestern Sundsvall, startar ett gemensamt samarbete med ambitionen att bygga upp en ny plattform för den stora skaran av musikälskande Sollefteåbor.

15.37: Söndagen den 28 oktober firas International Animation Day runt om i världen. I Sverige anordnar det nystartade nätverket för svensk animation visningar på nio platser runt om i landet. Här i länet visas programmet 15.00 på Film i Västernorrland/Ung Film.

15.47: Från den amerikanska rymdstyrelsen Nasa, till en fabrikslokal i Njurunda där det tidigare odlades sallad, till ett EU-projekt som går ut på att ta fram bra skog som ska användas till bränsleproduktion – ja, historien om den artificiella odlingen i Njurunda strax söder om Sundsvall är inte direkt spikrak.

16.12: Årets stora snackis (samtalsämne) i svensk film har varit vilka som ska få spela huvudrollerna i filmatiseringen av Stieg Larssons miljonsäljande böcker... Och igår presenterades de två och Björn Jansson var där...

16.30: Resumé – alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: SR Demo - Förutom ställningen i Topplistan så utses en delfinalist. Vi presenterar dessutom två stycken nya utmanare.

17.20: Kommer Mika Sankala göra en David Wilson?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista