Innehåll 8 november

Programledare: Lotte Nord  lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Vår granskning av barnens väg till skolan fortsätter – det handlar om skillnaderna om barnen får åka ”vanlig” buss – eller upphandlad buss. Skillnaden är stor... (läs och lyssna på vår specialsida på webben: http://sverigesradio.se/cgi-bin/vasternorrland/nyheter/artikel.asp?Artikel=1701467

15.22: Idag har Länstrafiken möte med ägarna – våra sju kommuner och landstinget. Vi sänder direkt från mötet i Kramfors. Ska politikerna ge mer pengar så alla skolbarn kan få säker skolbuss? Reportage av Ingrid Engstedt Edfast.

15.37: Hamlet på gotländska? Riksteaterns uppsättning med Romateatern med Västernorrlandsskådespelaren Iso Porovic i en av huvudrollerna – han kommer till studion.

15:45: Oljan är iskall – lika dyr som under oljekrisen på 70-talet. Är pellets bästa alternativet? Enerigrådgivare Mona Tjernström kommer.

16.12: Hundratals vindkraftverk ska byggas i Västernorrland av SCA och norska Statkraft. Hur kommer det att se ut? Varför måste stora byggnadsverk vara betonggrå? Varför inte blommiga? Reportage av Sofia Hultqvist.

16.22: Senaste nytt

16.30: Resumé – alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning.

16.45: Ekot.

17.05: Ungdomsarbetslöshetsprojektet ”Arbetsmarknad Unga” i Sundsvall jobbar mycket med att ge nya sociala sammanhang för att bryta negativa mönster. Bl a har man ordnat en danskväll (fler är på gång) – det handlar om ”uppfostran” med positiva förtecken. Marianne Leek (koordinator) och Niklas Olofsson (ung!) – kanske även att dessa två tar en svängom i studion!

17.20: Kvällstipset: Världsmusik spelas och sjungs på Kusten i Stockvik (söder om Sundsvall) i kväll... du får veta mer när du lyssnar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".