Innehåll 12 december

Programledare Lotte Nord
hör av dig till
lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Mr Flower Power - nu avslutas Linnéåret. Och igår var det stor baluns på länsresidenset i Härnösand och vår reporter Ulla Öhman var med

15.22: Ung Företagssamhet har blivit något självklart på gymnasiet - och nu visar de unga upp sina företagsidéer (rep Janina Näslund)

15.37: Luciakronorna ska fixas nu - och en del vill ha buxbom! Kruxet är bara att denna frodiga, städsegröna växt måste transporteras långa sträckor - så OM detta blir en trend som håller i sig, då är knappast Lucia miljövänlig. Dessutom har vi ju skogen full av lingonris som väl duger bra? Professor Nisse (!) Ekelund, växtfysiolog är gäst. Ger tips på hur man gör så riset håller sig fint och inte torkar... Och vi binder en krans tillsammans.

16:12: Unga och alkohol - unga kvinnor (flickor) ökar sitt drickande år efter år. Vi har varit på Vibackeskolan, Alnö där två unga killar nyligen var så berusade att de närapå frös ihjäl i en snödriva (rep Mikael Andersson)

16.22: Vad händer i en ung kropp vid berusning? Varför känner man inte kylan? Barnläkare Staffan Mjönes (studio)

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Återutsändning av kandidat nr 3 till Årets Västernorrlänning - Ulf Söderholm, skolbusschafför i Långsele (från morgonen)

17.20: Kvällens tips - film på Långsele biograf...pratar om nya och gamla succéer med föreståndare Leif Palmberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".