Innehåll 19 december

Programledare: Lotte Nord  lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: MittSverige - är inte det vi här i mellannorrland? Mittsverige Turisms Anders Huldt (länsturistchef) om norpandet av begreppet MittSverige... (tel)

15.22: Vad är då MittSverige? Storstilade planer på filmprojekt och utbildning tar längre tid än beräknat - och har bytt namn. Peter Wiborn på Studieförbundet Vuxenskolan är en av männen bakom (tel)

15.24: Anders Huldt hoppas jag få tag på igen - vad säger han nu? Ska kampen om namnet gå vidare? (tel)

15.37: SCA - vad händer? Enligt TT är läget detta: ”I den svenska sågverksrörelsen kommer produktionsomställningar och personalminskningar att genomföras. Totalt kommer synergieffekterna och omställningarna att beröra uppskattningsvis 1 400-1 700 tjänster”. I perspektiv av nedskärningar på finska Mreal (Wifsta och Husum) - så undrar många vad som är att vänta i Västernorrland. Reporter Stig Edfast i studion.

15.42: Heminredningen bestäms av barnen. Träffa Johan Asplund, pappa och personlig inredare till Charlie, 11 år. Vi heminreder för 67 miljarder... (rep Martin Eriksson, SR Jönköping)

16.12: Nolaskogs biståndscenter i den lilla byn Gottne i Örnsköldsvik satsar en halv miljon på ett nytt skolbygge i Etiopien. (rep Lennart Sundwall)

16.22: Senaste nytt!

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Inomhussport blir det av utförsåkning, skidskytte och längdskidor när det byggs en jättehall på Getberget i Fränsta - den första i sitt slag! Rep Mikael Andersson

17.20: En av de första vintersportanläggningarna oavsett land och klimat - var i Dubai. Hoppas du hör en person som är där just nu (ej helt klart)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".