Måndag 28 januari

Programledare: Lotte Nord 
lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) Det hittar du .

15.07: Skyddsrummen i Sverige har de senaste åren avvecklats i stort antal. Sedan 1997 har över 3400 skyddsrum försvunnit varav 111 i Västernorrland.

15.22: ... Det innebär att över 28 000 personer i Västernorrland och över två miljoner människor i landet INTE skulle få plats i ett skyddsrum om kriget kommer. (rep Christer Sunesson)

15.37: Måndagsklubban - två av de elva riksdagsledamöterna drabbar samman. Idag möts Gunilla Wahlén (v) och Solveig Hellquist (fp) - vi ska bland annat diskutera Nodic Battle Group och möjligheterna för skuldsatta att få sina skulder avskrivna. (live)

15.42: .. mer från Måndagsklubban

16:12: Ödesbeslut för grundskolor i Sundsvall? Idag ska fullmäktige säga sitt - och av den stora enigheten som fanns för bara några veckor sedan, finns bara lite kvar. Alliansen går mot majoriteten (s, v och mp). Blir det återremiss? Ska t ex Stenskolan (Skönsberg) läggas ner? Och varför har skolan varit så negativa till att låta eleverna vara med under fullmäktigemötet? (rep Ingrid Engstedt Edfast, direkt)

16.22: Komposterbara kassar i din matvaruaffär - nu finns dom. Men varför är den så dyr? (reportage Saffi Yucel, SR Halland + tel direkt med ansvarig ica)

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Troligen mer från fullmäktige i Sundsvall, beroende på vilka beslut som fattats om skolorna. Förhoppningsvis även med barn som kanske nu finns på plats (rep Ingrid Engstedt Edfast, direkt)

17.20: Kvällstipset - och det kan handla om babysim som har upptaktsträff ikväll i Örnsköldsvik. Eller något helt annnat!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista