Tisdag 5 februari

Programledare: Lotte Nord
lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) Det hittar du här.

15.07 Bonden, Naturskyddsföreningen och mjölktillverkaren - alla strålar vi samman i studion för att diskutera det gröna Västernorrland denna grå dag. Vi tar ett glas mjölk - och debatterar friskt köphets, billighetsjakt och feta gröna trender.

15.22 Gröna Västernorrland? Myt eller...? Diskussionen fortsätter.

15.37 Skolavhopp i Härnösand, två rektorer har hoppat av på kort tid. Förtegenheten är stor kring anledningen, men Härnösand har haft stora förändringar med bland annat nya skolområden. Vi försöker få svar på frågan ”varför” och vad detta innebär för elever och personal i gymnasiet och grundskolan i Härnösand.

15.42 Skolledarförbundets undersökning visar att på sju av tio skolor i landet har man bytt rektor minst en gång sedan 2001. Roger Åström, rektor Nivrenaskolan i Njurunda är en av dem. Han säger att det går inte att driva skolor på det sätt som görs. Hade det varit företag hade det blivit konkurs.
(rep Dan Gerell)

16:12 Vindkraften ska byggas ut - men vem ska göra det? Brist på vindkraftverk och brist på personal sätter käppar i rotorbladen. Men i Sollefteå håller arbetsförmedlingen på att sy ihop en ny utbildning
(rep Samuel C Nordvall)

16.22 Redan i går hörde du att luften i Sundsvall är sämre än vad som mätts upp - det har varit fel på mätutrustningen. Idag borrar vi djupare i frågan hur illa det är. Vad säger astma- och allergiförbundet?
(rep Klas Ullerstam)

16.30 Resumé - alla nyheter från dagen i tio minuters sammanfattning.

16.45 Ekot

17.00 Vi i femman! Första semifinalen med friskolan Oasen - Kyrkmons skola direkt från Radiohuset.
Programledare Lennart Sundwall.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS: I P4 Morgon om ”supertisdag”, det amerikanska primärvalets höjdpunkt vars resultat vi vet onsdag morgon, med amerikan i Sundsvall som gärna pratar politik. Matthew Young är morgongäst från 08.15

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".